Εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος χώρος του Λιμεναρχείου Ύδρας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.6.19

Εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος χώρος του Λιμεναρχείου Ύδρας

Την Κυριακή 23 Ιουνίου το μεσημέρι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων "Μιαούλεια 2019" στην Ύδρα, εγκαινιάστηκε ο πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος του Λιμεναρχείου Ύδρας.
Σε μια όμορφη εκδήλωση παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τον ΓΑΕ της Μητρόπολης Πρωτ. Ακίνδυνο Δαρδανό και τον Αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Νεκτάριο Δαρδανό.
O Μητροπολίτης κ. Εφραίμ ευχήθηκε στους αξιωματικούς και τα στελέχη του Λιμεναρχείου ο Άγιος Νικόλαος να τους σκεπάζει όλους, να τους ευλογεί και να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.
Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο χώρος που ανακαινίστηκε ανήκει στον Δήμο Ύδρας και εδώ και 200 χρόνια στεγάζει το Λιμεναρχείο. Τόνισε ότι θεώρησε χρέος του Δήμου να αναβαθμίσει τον χώρο και προχώρησαν σε γενναία δαπάνη κατόπιν και των πιέσεων του Λιμενάρχη Ύδρας, Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. Γιώργου Μανδαλάκη. Αναγνώρισε δε, τον ενθουσιασμό και την επιμονή του Λιμενάρχη να προβούν σε ανακαίνιση του χώρου, ενώ εξήρε το γεγονός ότι με τον τρόπο του ο κ. Μανδαλάκης συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Λιμεναρχείου το οποίο και δέχεται δεκάδες επιισκέπτες καθημερινά που συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία.
Κατόπιν μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επεσήμανε την εν γένει αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος και δήλωσε ότι τα στελέχη του Λ.Σ. Ελληνική Ακτοφυλακή, πλέον με αξιοκρατία θα εισέρχονται στο σώμα κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων. Συνεχάρη τον κ. Λιμενάρχη για το επίτευγμα της προσπάθειας και τους άνδρες και τις γυναίκες που στελεχώνουν το Λιμεναρχείο Ύδρας. Ευχαρίστησε δε τον Δήμαρχο Ύδρας, για τη συμβολή του στην κτηριακή αναβάθμιση, καθώς κοινή αντίληψη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η συνεργασία με τις εκφάνσεις της εκτελεστικής εξουσίας ώστε να υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. 
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης συγχαίροντας τον Λιμενάρχη Ύδρας και όλους, όσοι πρόσφεραν στην αναβάθμιση του χώρου.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Λιμενάρχης Ύδρας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γιώργος Μανδαλάκης, που έκανε μια ιστορική αναδρομή του χώρου, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Εφραίμ, τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του ΔΛΤΥ, Γιάννη Μπελεγρή, το Λ.Σ. και πολλούς χορηγούς ονομαστικά. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίτευξη της ανακαίνισης. Συγκεκριμένα ο Δήμος Ύδρας διέθεσε από το 2016 μέχρι σήμερα για το Λιμεναρχείο 37.628,36 ευρώ, για υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του πλωτού περιπολικού σκάφους το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας διέθεσε συνολικά 12.787,03 ευρώ, από ιδιώτες για υλικοτεχνικό κυρίως εξοπλισμό έχουν διατεθεί 49.463,21 ευρώ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 99.878,60 ευρώ.
Τέλος ανταλλάχθηκαν τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα.
Με το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκά και εδέσματα.
Φωτογραφίες: fonitisydras