Πολεμικό Ναυτικό: Κυρίαρχο στον «αθόρυβο πόλεμο» του Αιγαίο – Έρχονται το 2022 Romeo και τορπίλες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.12.21

Πολεμικό Ναυτικό: Κυρίαρχο στον «αθόρυβο πόλεμο» του Αιγαίο – Έρχονται το 2022 Romeo και τορπίλες

Πάνοπλοι οι «αόρατοι κυνηγοί» – Ενισχύεται και από αέρος το Πολεμικό Ναυτικό – Σε νευρική κρίση οι Τούρκοι


Να επενδύσουν στο Πολεμικό Ναυτικό και να το καταστίσουν κυρίαρχο στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο επιθυμούν πο λιτική και στρατιωτική ηγεσία στο ελληνικό «Πεντάγωνο».


Μπορεί στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού τα πάντα να κινούνται γύρω από τη συμβασιοποίηση των φρεγατών Belh@rra και τις προτάσεις που έχουν φτάσει στη λεωφόρο Μεσογείων για την απόκτηση κορβετών για τον ελληνικό Στόλο, ωστόσο, παράλληλα τρέχουν και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα, πολύ σημαντικά για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος του Πολεμικού μας Ναυτικού.


Είναι γεγονός άλλωστε πως η «αιχμή του δόρατος» των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό μας Ναυτικό κατάφερε κατά την κρίση του 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο να κυριαρχήσει απολύτως επί του πεδίου, με τα πληρώματα να αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα και την ελληνική ναυτοσύνη, όντας κάθε φορά ένα βήμα πιο μπροστά από τους Τούρκους.


Δεν είναι μόνο το στενό «μαρκάρισμα» των μονάδων επιφανείας προς τον τουρκικό στολίσκο που συνόδευε το Oruc Reis, είναι και η απόλυτη κυριαρχία και τα «χουνέρια» που επεφύλασσε το Πολεμικό Ναυτικό στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, με τα ελικόπτερα Aegean Hawk να «ξετρυπώνουν» τα τουρκικά υποβρύχια και τους «αόρατους κυνηγούς» να έχουν μονίμως στο στόχαστρο τα τουρκικά πλοία. Και είναι δεδομένο πως αν ξεπερνούσαν την… κόκκινη γραμμή οι Τούρκοι, η απάντηση θα τους ερχόταν χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό… από το βυθό της θάλασσας!


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι Τούρκοι ψάχνουν καθημερινά με τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τα ελληνικά υποβρύχια σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους, αδυνατώντας φυσικά να εντοπίσουν έστω και μικρό ίχνος τους. Το «χουνέρι» του Στρατηγού Φλώρου, που «ανέβασε» στο Facebook εικόνα του υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» να αναδύεται μεγαλοπρεπώς έξω από το λιμάνι του Καστελλόριζου στις 28/09/21, την ώρα που οι Τούρκοι το έψαχναν σε όλο το Αιγαίο, αποδεικνύει την απόλυτη επικράτηση του Πολεμικού μας Ναυτικού στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.


Η Ελλάδα ωστόσο θέλει να παραμείνει κυρίαρχη στον «αθόρυβο πόλεμο» του Αιγαίου και για το λόγο αυτό προχωρά με ταχύτατες διαδικασίες στην απόκτηση επτά υπερσύγχρονων αμερικανικών ελικοπτέρων MH-60R. Πρόκειται για τα περίφημα ελικόπτερα Romeo, τα καλύτερα στον κόσμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, εξοπλισμένα με sonar και ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας, συστήματα αυτοπροστασίας και μεγάλη αυτονομία.


Επίσης, πριν μερικές μέρες, στις 21 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έφερε στη Βουλή τη σύμβαση για την απόκτηση 44 τορπιλών βαρέος τύπου για τα υποβρύχια 214 και 209 του Πολεμικού μας Ναυτικού. Πρόκειται για την τελική σύμβαση για την προμήθεια συνολικά 44 τορπιλών βαρέος τύπου, DM2A4,.


Με την απόκτησή τους εκτινάσσονται κατακόρυφα οι επιχειρησιακές δυνατότητες των ελληνικών υποβρυχίων και του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οι νέες τορπίλες έχουν τη δυνατότητα να εξαπολύονται από πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, να κατευθύνονται με απόλυτη ακρίβεια, να μην επηρεάζονται από αντίμετρα και να προκαλούν σοβαρότερη καταστροφή, αφού μεταφέρουν αυξημένη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.


Θα πρέπει τέλος να τονίσουμε πως η γνώση του Αιγαίου από τα ελληνικά πληρώματα, τα οποία έχουν χαρτογραφήσει κάθε σημείο του βυθού του Αρχιπελάγους, αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα, με τους Τούρκους κυριολεκτικά να μην ξέρουν από πού… θα τους έρθει!


Πηγή