Άνοιξε για το κοινό το Experience Park στο Ελληνικό – Το ωράριο λειτουργίας (video) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.12.21

Άνοιξε για το κοινό το Experience Park στο Ελληνικό – Το ωράριο λειτουργίας (video)


 Με χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, χώρο υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά και  κήπος «Zen» άνοιξε για το κοινό το Experience Park, λιγότερο από έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης για αστική ανάπλαση στο Ελληνικό, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Lamda Development.

Aπό το εργοτάξιο των 2.000.000 τ.μ παραδόθηκε η πρώτη έκταση πρασίνου και ψυχαγωγίας 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο δημιουργείται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, στην έκταση του άλλοτε αεροδρομίου του Ελληνικού.

‘Εως τις 9 Ιανουαρίου του 2022 το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες: 17:00 – 22:00. Το Experience Park είναι προσβάσιμο, με δωρεάν είσοδο, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών υπάρχει χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Εκτός από τις χορογραφίες στο σιντριβάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρχουν δύο μοναδικές εγκαταστάσεις φωτισμού, ο «Σταλακτίτης» και ο «Αλγόριθμος».

Φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, ενώ η φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, περιλαμβάνει συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, αλλά και αξιοποίηση υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Αλλά και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, είναι σύνθεση από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση.

Τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν χαρακτηριστεί Νεώτερα Μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού, βρίσκονται στο Πάρκο του Ελληνικού.

Πηγή:ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος