Ευχές ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στα Στελέχη Λ.Σ. και το Πολιτικό Προσωπικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.12.21

Ευχές ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στα Στελέχη Λ.Σ. και το Πολιτικό Προσωπικό


 Στο τέλος μίας ιδιαιτέρως δύσκολης χρονιάς, θέλω να ευχαριστήσω κάθε μία και κάθε έναν σας προσωπικά, για τη μεγάλη σας προσφορά το 2021, στην Πατρίδα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

 

Βιώσαμε και βιώνουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας, στην καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής, την οικονομία, αλλά  - δυστυχώς -  πολύ περισσότερο στην υγεία και την ίδια την ανθρώπινη ζωή. 

 

Γνωρίζω καλά, ότι τη χρονιά που πέρασε, οι υποχρεώσεις σας αυξήθηκαν. Στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, στην τήρηση της νομιμότητας στη θάλασσα, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ασφάλεια σε θάλασσες και παραλίες, προστέθηκε ο έλεγχος της τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας σε λιμάνια και πλοία. Χάρη σε σας, εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν το καλοκαίρι προς και από τα νησιά μας με ασφάλεια και αίσθημα βεβαιότητας για την προστασία της υγείας τους.    

 

Η σταθερή ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, ο σχεδιασμός και ο έλεγχος από την  ηγεσία και η δική σας καθημερινή υπερπροσπάθεια, αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες  για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα  του 2021 σε σχέση με την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας. Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν σε ποσοστό πάνω από 90%, εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν, επιτελέσατε το έργο σας με αποφασιστικότητα, σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, ψυχραιμία και έγνοια για τον συνάνθρωπο που βρέθηκε για οποιονδήποτε λόγο σε κίνδυνο.   

 

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και την εξαιρετική προσπάθεια και το έργο που επιτελείται και στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας. Με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο, εθνικό και διεθνές, προωθούμε και υποστηρίζουμε τις θέσεις μας στα πολλά και εξόχως κομβικά ζητήματα που απασχολούν την ναυτιλία και τα οποία θα χαράξουν το μέλλον της στα αμέσως επόμενα χρόνια. το κυριότερο, η Ελλάδα αποκτά αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα στο διεθνές ναυτιλιακό γίγνεσθαι, πράγμα το οποίο προ ημερών αποδείχθηκε περίτρανα με την εκλογή της Ελλάδας, για πρώτη φορά, στην πρώτη θέση της Α΄ Κατηγορίας του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.      

 

Θέλω να σας βεβαιώσω ότι η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών της ζωής σας, αποτελούν σταθερό στόχο και προτεραιότητά μας. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα, ενώ με συνεχείς παρεμβάσεις, δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που για χρόνια ταλαιπωρούσαν όλες και όλους σας.

 

Το 2021 όμως υπήρξε χρονιά ορόσημο και για πολύ σημαντικά πράγματα σε άλλους τομείς ευθύνης του Υπουργείου. Η νησιωτική πολιτική ως θεμελιώδες θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης της νησιωτικότητας και θεσμοθέτησης συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων υλοποίησής της, συνιστά μια πολιτική παρέμβαση πρωτοφανή για τα χρονικά της Χώρας και κοινωνικό καταπίστευμα για το νησιωτικό μέλος της Πατρίδας μας.

 

Παράλληλα, δυναμικές παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα είχαμε και στο λιμενικό τομέα. Τα ελληνικά λιμάνια, κυρίως τα μεγαλύτερα, βρίσκονται πλέον στο διεθνές επίκεντρο και ενδιαφέρον και σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική τους αναβάθμιση και πρόοδο.  

 

Το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη των παραπάνω στόχων. Είμαι ευγνώμων γι΄ αυτό και βέβαιος ότι η πολύτιμη αυτή συνεισφορά τους θα εξακολουθήσει και το νέο έτος   

 

Σας ευχαριστώ και πάλι για όλα όσα κάνετε για την Ελλάδα και τους Έλληνες.     

 

Εύχομαι σε σας και τις οικογένειες σας καλά Χριστούγεννα  και το 2022 να φέρει υγεία, ευτυχία και κάθε τι που επιθυμείτε.  

 

 

 

Γιάννης Πλακιωτάκης