Τουρκική προπαγάνδα: «Επεισόδιο» στα Ίμια είδε το μεσημέρι της Δευτέρας η Sozcu - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.12.21

Τουρκική προπαγάνδα: «Επεισόδιο» στα Ίμια είδε το μεσημέρι της Δευτέρας η Sozcu


 Για «ένταση στα Ίμια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα. Παρόμοιο δημοσίευμα τον περασμένο Φεβρουάριο, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών

Για «ένταση στα Ίμια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» κάνει λόγο η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sozcu, αργά το απόγευμα της Δευτέρας.


«Το ελληνικό Λιμενικό και οι Έλληνες ψαράδες ήθελαν να πλησιάσουν τα Ίμια. Οι Έλληνες εμπόδισαν να πλησιάσει στην περιοχή σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Τουρκικά και ελληνικά σκάφη πλησίασαν το ένα το άλλο» αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως το περιστατικό συνέβη μεταξύ 15.00 και 16.00 το απόγευμα, όταν τα ελληνικά αλιευτικά πλησίασαν σε απόσταση 20 μέτρων τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.


Η εφημερίδα μάλιστα δημοσιοποίησε και σχετικό βίντεο, το οποίο -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει- επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της, για νέο «επεισόδιο» στα Ίμια.


To ρεπορτάζ της Sozcu υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιασάρ Αντέρ, που επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο είχε «δει» ελληνοτουρκικό επεισόδιο στα Ίμια, το οποίο ωστόσο διέψευσε κατηγορηματικά τόσο το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, όσο και η τουρκική Ακτοφυλακή.

Τότε η εφημερίδα είχε υποστηρίξει πως δύο σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος από την Κάλυμνο, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες Ίμια, μ’ αποτέλεσμα να παρέμβει η τουρκική Ακτοφυλακή και να υπάρξει ένταση.

Το δημοσίευμα μάλιστα έγραφε πως οι Έλληνες θέλησαν να πραγματοποιήσουν τελετή για τους τρείς αξιωματικούς που χάθηκαν τη βραδιά της κρίσης των Ιμίων.

2