Α/ΓΕΕΘΑ: Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.12.21

Α/ΓΕΕΘΑ: Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας


 Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τον επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και Υπασπιστή Διοικήσεως των Ενόπλων Δυνάμεων της Senior Enlisted Advisor Sergeant Major Ahmed Hamed H. Almutairi.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής της Σαουδαραβικής αντιπροσωπείας σε Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 09 έως την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021. Κατά την διάρκεια της συνάντησης και υπό την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, συζητήθηκαν ζητήματα ακαδημαϊκής και τεχνικής εκπαίδευσης που είναι δυνατόν να παρασχεθεί από τις ΑΣΣΥ στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα η Σαουδαραβική Αντιπροσωπεία, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) στο Τατόι, την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, καθώς και την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) στον Σκαραμαγκά, όπου ενημερώθηκε για τις εκπαιδευτικές τους δυνατότητες.

Η εν λόγω επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεων των δυο χωρών, οι οποίες αναβαθμίζονται διαρκώς σε επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας, όπως επιβεβαιώνεται από την τακτική επικοινωνία και τις συναντήσεις μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili (πατήστε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ), από την συμμετοχή των δύο χωρών σε κοινές ασκήσεις (πατήστε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ), καθώς και από την ανάπτυξη της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και τη διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας της εν λόγω χώρας.

Δείτε φωτογραφίες:

ΓΕΕΘΑ    ΓΕΕΘΑ ΓΕΕΘΑ 

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.