Εντοπισμός δεκατριών (13) ατόμων και σύλληψη των δύο (02) διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.7.23

Εντοπισμός δεκατριών (13) ατόμων και σύλληψη των δύο (02) διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο


 Πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ρόδου να κινείται προς την ακτή Αρχαγγέλου.

Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, ενώ ο κυβερνήτης προσάραξε το ταχύπλοο σε βραχώδη ακτή. Τρεις εκ των επιβαινόντων διέφυγαν βουτώντας στη θάλασσα και ανεβαίνοντας στα βράχια.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε δώδεκα (12) επιβαίνοντες, όλους καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ρόδου.

Από ξηράς διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ και με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν τα τρία (03) άτομα τα οποία είχαν διαφύγει από το ταχύπλοο.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες και συνελήφθησαν ένας 28χρονος, ως κυβερνήτης και ένας 26χρονος, ως ο βοηθός κυβερνήτη του σκάφους που τους μετέφερε. Το σκάφος κατασχέθηκε.

Σχετικές εικόνες

ΡΟΔΟΣ