Πτώση Canadair - Σακελλαροπούλου: Οι δύο πιλότοι θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.7.23

Πτώση Canadair - Σακελλαροπούλου: Οι δύο πιλότοι θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον


Το δικό της συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε η Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, των χειριστών του μοιραίου Canadair, που σκοτώθηκαν ενώ έδιναν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή Πλατανιστός της Καρύστου. 


«Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, οι χειριστές του μοιραίου Canadair θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους. Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 


Ολόκληρη η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου: 


«Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς. Δύο ιπτάμενοι ήρωες, ανάμεσα στους εκατοντάδες άλλους που παλεύουν μέρες τώρα με την πύρινη λαίλαπα. Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, οι χειριστές του μοιραίου Canadair θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους. Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους».

Πηγή