Tips για να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου… από το καλοκαίρι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.7.23

Tips για να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου… από το καλοκαίρι


 Όχι μόνο εσείς αλλά και το αυτοκίνητό σας χρειάζεται την κατάλληλη προστασία το καλοκαίρι, καθώς ο ήλιος και η ζέστη μπορεί να το καταστρέψουν.


Μακροπρόθεσμα, η έκθεση σε έντονες θερμοκρασίες θα μπορούσε να βλάψει το αυτοκίνητό σας και να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσής του.


Επομένως, είναι σημαντικό να λάβετε μερικά πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσετε τη μακροζωία και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου σας στον ζεστό καιρό.


Με εύκολα και απλά tips μπορείτε να προσφέρετε στο αυτοκίνητό σας την αποτελεσματική προστασία που χρειάζεται όλο το καλοκαίρι.


Παρκάρετε στη σκιά


Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στη σκιά για να αποφύγετε τη ζέστη, μπορεί να μην το θυμάστε πάντα όταν βιάζεστε. Μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε χώρο στάθμευσης για το όχημά σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο και βρείτε το καλύτερο μέρος για να παρκάρετε. Αποφύγετε τη στάθμευση κάτω από τον ήλιο.


Στην περίπτωση που αποφασίσετε να αφήστε για αρκετές μέρες παρκαρισμένο στο αυτόκινητό σας, επενδύστε σε μια κουκούλα η οποία παράλληλα θα προστατεύει το χρώμα του αυτοκινήτου σας ακόμα και κατά τους χειμερινές μήνες.


Πλένετε το αυτοκίνητό σας τακτικά


Κλείσιμο

Το τακτικό πλύσιμο του αυτοκινήτου σας το διατηρεί καθαρό από σκόνη και άλλα σωματίδια. Αυτά μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του οχήματός σας και να καθυστερήσουν την πρόωρη γήρανση.


Προστατευτικές μεμβράνες παραθύρων


Οι αντηλιακές μεμβράνες παραθύρων απωθούν κατά 99% τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Μειώνουν τη θερμότητα που μεταφέρεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έως και 20 oC, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην οικονομία καυσίμου λόγω μειωμένης χρήσης κλιματιστικού.


Τα φιμέ τζάμια είναι ασφαλή ακόμα και όταν οδηγείτε


Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκίαστρα παραθύρων τα οποία μειώνουν την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός ή των φώτων των δρόμων στα μάτια σας και των συνεπιβατών σας και παρέχουν επίσης ένα αναζωογονητικό, πιο σκούρο περιβάλλον. Για ακόμα πιο ολοκληρωμένη προστασία επενδύστε και σε μια ηλιοπροστασία για το παρμπίζ του αυτοκινήτου σας.


Καλό θα ήταν να τοποθετήστε καλύμματα καθισμάτων. Δεν προστατεύουν μόνο τα δερμάτινα και υφασμάτινα καθίσματα, αλλά τα βοηθούν επίσης να διατηρούνται δροσερά.


Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών


Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά είναι επαρκώς φουσκωμένα. Τα ελάχιστα φουσκωμένα ελαστικά χρησιμοποιούν περισσότερη επιφάνεια και αυξάνουν τη θερμότητα, ενώ τα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα κάτω από το φως του ήλιου για μεγάλο χρονικό διάστημα διατρέχουν τον κίνδυνο υπερβολικού φουσκώματος.


Προσθέστε υγρά


Η πιθανότητα υπερθέρμανσης αυξάνεται πολύ όταν τα επίπεδα υγρών είναι κάτω από τα συνιστώμενα επίπεδα. Ελέγχετε τακτικά το λάδι κινητήρα, το υγρό κιβωτίου ταχυτήτων, το υγρό υδραυλικού τιμονιού και το υγρό φρένων. Εάν χρειάζεται να συμπληρωθεί, ακολουθήστε στις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τους τύπους υγρών που προτείνονται.


Ελεγχος μπαταρίας


Ελέγχετε τακτικά την μπαταρία του οχήματος και το πλήρες σύστημα φόρτισης σε έναν επαγγελματία μηχανικό για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

Πηγή