Φωτιά στη Ρόδο: 42 ρίψεις με 126 τόνους νερού έκαναν τα τουρκικά πυροσβεστικά - Δείτε βίντεο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.7.23

Φωτιά στη Ρόδο: 42 ρίψεις με 126 τόνους νερού έκαναν τα τουρκικά πυροσβεστικά - Δείτε βίντεο


 Και ενώ η φωτιά στο νησί της Ρόδου μαίνεται για έβδομη μέρα, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές συνεχίζουν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Μεγάλη ειναι η μάχη που δίνουν με τις φλόγες και τα εναέρια μέσα τόσο τα ελληνικά όσο και του εξωτερικού.


Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, έκαναν, μέσα σε μόλις λίγες ώρες 42 ρίψεις και έριξαν 126 τόνους νερό.


Τα δυο Τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκαφη που συμμετείχαν σήμερα στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Ρόδο, από τις 14:55 έως και 18:00, στο σύνολο 6 ωρών και 10 λεπτών, έκαναν 42 ρίψεις και έριξαν 126 τόνους νερό (1/2). pic.twitter.com/USzq5FnPc6

— T.C. RODOS BK (@TCRODOSBK) July 23, 2023Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο μέτωπα κινήθηκαν στο χωριό Ασκληπιείο και ένα τρίτο ανατολικά ανάμεσα σε Μάσαρη και Μαλώνα, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονταν διαδοχικά σε πολλά σημεία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, που επίσης αντιμετωπίστηκαν από τις ομάδες δασοπυρόσβεσης.Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται οι οικισμοί. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.


Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Πηγή