Πλωτάρχης Λ.Σ. Καραβέλα Σοφία : Ευχαριστώ που δεν θρηνήσαμε θύματα – Αθόρυβη δύναμη οι 3.000 εθελοντές (VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.7.23

Πλωτάρχης Λ.Σ. Καραβέλα Σοφία : Ευχαριστώ που δεν θρηνήσαμε θύματα – Αθόρυβη δύναμη οι 3.000 εθελοντές (VIDEO)


 Στη Ρόδο οι εθελοντές ήταν η «αθόρυβη δύναμη» που υποστήριζε ακάματα όλο το 24ωρο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το Λιμενικό απεγκλώβιζε με ασφάλεια 3.700 κατοίκους και τουρίστες στη Ρόδο. Η πλωτάρχης του Λιμενικού Σοφία Καραβέλα, στη μαρτυρία τόνισε ότι δεν θα ξεχάσει τα δύο παιδάκια που αποβιβάστηκαν στα Λοθιάρικα και περίμεναν να ξαναβρεθούν με τους γονείς τους και τη γυναίκα που έψαχνε τον πατέρα του παιδιού της.

«Προσπαθούσαμε να καλυφθούμε και ταυτόχρονα να σώσουμε τον κόσμο. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ήταν ότι δεν θρηνήσαμε θύματα», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ.


Από την πλευρά των εθελοτών η Βέρα Λαζαράκη, στέλεχος των Προσκόπων Δωδεκανήσου, και ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Αντώνης Ζερβός, περιγράφουν τις δικές τους προσπάθειες και υπενθυμίζουν ότι σύσσωμη η κοινωνία της Ρόδου, από το γηραιότερο ως τον πιο νέο, άφησε ανοιχτά σπίτια για να φιλοξενήσουν κόσμο.

«Προσπαθούσαμε σε κάθε γωνία που υπήρχε πυροσβέστης», είπε ο εθελοντής Αιμίλιος Μανωλάκης.

«Ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας σε συνθήκες μη πολέμου η οποία οργανώθηκε και εκτελέστηκε άψογα από ομάδες απλών πολιτών», υπενθυμίζει η κάτοικος Ρόδου, Μαρία Σκορδίλη.

Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά εγκαυμάτων, τσιμπημάτων και αλλεργικών αντιδράσεων από φυτά, θερμικής εξάντλησης, περιγράφει η Αγάπη Πεταλίδου – Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη Ρόδο υπολογίζεται ότι οι εθελοντές ξεπέρασαν τους 3.000. 
 
Αλεξανδρος Καλαφάτης