Επιθεωρούνται τα μέτρα πυρασφάλειας σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες της χώρας με εντολή Δένδια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.7.23

Επιθεωρούνται τα μέτρα πυρασφάλειας σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες της χώρας με εντολή Δένδια


 Θα γίνουν επιτόποιοι έλεγχοι και ασκήσεις πυρασφάλειας
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας, όπως και ασκήσεις πυρασφάλειας, σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αρμόδιος συντονιστής για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας ορίστηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως επικεφαλής κλιμακίου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, από την Κυριακή 30 Ιουλίου και επί τρεις συνεχείς ημέρες.


Αντικείμενο των επισκέψεων είναι οι επιτόπιοι έλεγχοι, η διεξαγωγή ασκήσεων πυρασφάλειας και η εξέταση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια προσωπικού και μέσων, όπως και η εφαρμογη των σχεδίων ασφαλείας σε όλες τις μονάδες της χώρας.

Εξάλλου, σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τα ζητήματα πυρασφάλειας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον κ. Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχου Φραγκίσκου Λελούδα, και των αρμοδίων των Γενικών Επιτελείων.