ΠΕΑΛΣ: Οποιαδήποτε μεταβολή που αφορά στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΝΑΝΠ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.5.19

ΠΕΑΛΣ: Οποιαδήποτε μεταβολή που αφορά στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΝΑΝΠ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους

Mε αφορμή σημερινή ενημέρωσή μας από BLOGS  αναφορικά με   τη σύσταση Ενιαίας Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με συγχώνευση των υπηρεσιών Αστυνομίας - Λιμενικού και την ενσωμάτωση ελέγχου και στο Πυροσβεστικό Σώμα, με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.και υπογράφουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος και την κατέθεσε , αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά να παρέμβουμε για το εν λόγω εγχείρημα .
Δηλώνουμε αφενός την έντονη διαμαρτυρία μας για την άλλη μια φορά εν κρυπτό νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΝΑΝΠ και αφετέρου την εξ αρχής αντίθεση μας  σε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς και αιτία δεν βρίσκουμε αλλά και το εν λόγω εγχείρημα είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, με πρόσφατο παράδειγμα την αποτυχία παρεμφερών προσπαθειών ενοποίησης με τον έτερο οργανισμό ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., δημιουργώντας πλειάδα προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του ΥΝΑΝΠ και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. γενικά και ειδικά όπως και πριν λίγα χρόνια αποδείχτηκε.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το θέμα έρχεται και επανέρχεται από την παρούσα κυβέρνηση χωρίς καμιά αιτιολογική βάση, χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί οι συνδικαλιστικοί φορείς .

Περαιτέρω τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:
- Ποιος ή ποιοι λόγοι οδηγούν πάλι και μάλιστα εν μέσω "εκλογών " σε μία τέτοια ενέργεια;

- Για ποιον λόγο η Πολιτική Ηγεσία θέλει να απεμπολήσει μία ζωτικής σημασίας για αξιακούς και επιχειρησιακούς λόγους Υπηρεσία που υπάγεται διοικητικά σε αυτήν, σε άλλο υπουργείο-σε αλλο υπουργό ;

- Η ενδεχόμενη ενοποίηση των Υπηρεσιών οφείλεται σε ανεπάρκεια της Υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.;
Σημειώνεται ότι από το 2001 έτος σύστασης της έως σήμερα το έργο της αξιολογείται κοινοβουλευτικά από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν  έχει τεθεί κοινοβουλευτικά κανένας προβληματισμός για την αποστολή ,το έργο της και  η απόδοσή της ενώ για την επιλογή του Διευθυντή της εκφράζει γνώμη η ίδια Επιτροπή.

- Ποιοι οι λόγοι που δεν επιλέγεται η ενίσχυσή  με μεγαλύτερο αριθμό κατάλληλων στελεχών και εξοπλισμό ώστε να επιτευχθεί ακόμα περισσότερο βέλτιστη απόδοση και δράση της Υπηρεσίας;

- Ποιος ακριβώς θα είναι ο νέος ρόλος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Αρχηγού ΛΣ ,του Υποδιοικητή ΛΣ; 
- Ποια θα είναι η οργάνωσης, διάρθρωσης, λειτουργίας και στελέχωσης της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., οι οργανικές θέσεις, η θητεία του προσωπικού, τα προσόντα και ποιες  οι λεπτομέρειες της λειτουργίας της;

- Εχει ληφθεί υπόψη ότι το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι ένα στρατιωτικά οργανωμένο και συντεταγμένο σώμα τα στελέχη του οποίου διέπονται από τον ΣΠΚ;

- Μήπως θεωρείται πρόδρομος κάποιων συνολικότερων εξελίξεων σε επίπεδο οργανωτικών δομών;
Σε κάθε περίπτωση η ΠΕΑΛΣ ήταν και παραμένει αντίθετη στο εν λόγω εγχείρημα. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και όταν θα υπάρξουν οι σχετικές απαντήσεις επί των παραπάνω ερωτημάτων  θα επανέλθουμε.
Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ      Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ