Αλλαγές στην ΠΟΕΠΛΣ μετά και την ανακοίνωση παραίτησης του Προέδρου Γιώργου Δριβάκου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.5.19

Αλλαγές στην ΠΟΕΠΛΣ μετά και την ανακοίνωση παραίτησης του Προέδρου Γιώργου Δριβάκου

Οι εκλογές της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων, έκλεισαν ένα κύκλο άγονων αντιπαραθέσεων που ξεκίνησαν από το 2013, με συνευθύνη όλων μας ως εμπλεκόμενα μέρη. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η  έλλειψη εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους και η συνδικαλιστική καθίζηση.
Η επάνοδός μου στην προεδρία της ΠΟΕΠΛΣ, τον Οκτώβριο του 2017, είχε ως μοναδικό στόχο την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, τόσο μεταξύ ημών των εκπροσώπων της ΠΟΕΠΛΣ και των Ενώσεών της, όσο και μεταξύ των συναδέλφων με τα συνδικαλιστικά όργανα.
Από την αρχή στρατηγικός μου στόχος ήταν η μέγιστη συσπείρωση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων. Στο δρόμο αυτό συμπάθειες, αντιπάθειες, προσωπικές διαφορές και ότι άλλο είναι δυνατό να επηρεασθεί από το ανθρώπινο συναίσθημα τέθηκαν στο περιθώριο, ώστε να μην  επηρεάζουν τον κύριο στόχο της μέγιστης δυναμικής συσπείρωσης των συνδικαλιστικών οργάνων. Τις αδυναμίες των οποίων, εκμεταλλεύεται  πρώτα από όλους η εκάστοτε εξουσία.
Σήμερα 1 1/2 χρόνο μετά και κατόπιν σειράς πρωτοβουλιών και μέτρων που ελήφθησαν, όπως η ομογενοποίηση του Δ.Σ, ο έλεγχος των οικονομικών από ορκωτούς λογιστές για μια οκταετία πίσω όπου αποδείχθηκε περίτρανα ότι η οικονομική διαχείριση της ΠΟΕΠΛΣ γινόταν και γίνεται με τον ορθό διαχειριστικό τρόπο, η απόφαση για κλείσιμο κάθε έτους χρήσης με οικονομική έκθεση ορκωτών λογιστών, η σύγκλιση απόψεων για μια σειρά ζητημάτων όπως οι διατάξεις των άρθρων του ν. 4504/17 για τις μεταθέσεις προσωπικού, το βαθμολόγιο κ.λ.π. τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, αλλά κυρίως η εμπειρία και η σοφία που αποκτήθηκε από όλη αυτή την κατάσταση, θεωρώ ότι αποτελούν τις σταθερές για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Κανένας πλέον δεν θα έχει καμία δικαιολογία.
Σίγουρα πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα όταν αφομοιωθούν πλήρως οι συναινέσεις, κάνοντας το επόμενο βήμα με κεντρικό στόχο την αλλαγή των οργανωτικών δομών των συνδικαλιστικών οργάνων μέσω  συνδικαλιστικού νόμου.
Με πίστη και βεβαιότητα ότι η ΠΟΕΠΛΣ είναι σε σταθερή τροχιά και σε πλήρη δραστηριότητα, σας ενημερώνω ότι στο προσεχές Δ.Σ το οποίο άμεσα θα συγκαλέσω θα υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου.
Η απόφασή μου αυτή ήταν ειλημμένη από την πρώτη ημέρα της επανόδου μου εφόσον είχαν δρομολογηθεί οι παραπάνω προϋποθέσεις. Όπως και συνέβη.
Παραμένω ως μέλος του Δ.Σ της ΠΟΕΠΛΣ για να βοηθήσω στην ομαλή μετάβαση μέχρι τη λήξη της θητείας του παρόντος Δ.Σ.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπό μου.
Η εκπροσώπησή σας ήταν τιμή για μένα.
Γιώργος Δριβάκος
Πρόεδρος ΠΟΕΠΛΣ