Σάλος από την επίθεση Ρουβίκωνα στον ναό της Δημοκρατίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.5.19

Σάλος από την επίθεση Ρουβίκωνα στον ναό της Δημοκρατίας



Σάλος έχει δημιουργηθεί εντός και εκτός Ελλάδος, από την προκλητική επίθεση του Ρουβίκωνα μέρα-μεσημέρι στη Βουλή, στο ναό της Δημοκρατίας, με μπογιές και καπνογόνα ενώ μάλιστα, όπως αποδεικνύεται η ΕΛΑΣ φοβόταν μια τέτοια κίνηση.

Το μεσημέρι της Τρίτης (21/05) περίπου 15 άτομα έκαναν «ντου» από την πλευρά του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Αρχικά τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στον τοίχο της Βουλής, λίγο μετά τις 14:10 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, πέταξαν και καπνογόνα -τα γνωστά στους ναυτικούς ως «βαρελάκια» ή αλλιώς καπνογόνα ημέρας για σήμανση θέσεως και καθορισμό κατεύθυνσης ανέμου.

Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή, ενώ στα πλάνα φαίνεται έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ένας αστυνομικός να τρέχει προς το μέρος τους. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η προσαγωγή ενός ατόμου ως υπόπτου για την επίθεση, μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ολα αυτά συνέβησαν μπροστά στα έντρομα και απορημένα μάτια των τουριστών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από τη Βουλή.




Στιγμές αργότερα, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση υποστηρίζοντας ότι είναι στο πλαίσιο αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας, αρχιτρομοκράτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η επίθεση έγινε αμέσως πρώτο θέμα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα, αλλά και αλγεινή εντύπωση στο εξωτερικό.



Έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση

Η είδηση της επίθεσης στην ελληνική Βουλή έκανε τoν γύρο του κόσμου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters «βάνδαλοι πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτίριο της βουλής, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα στην κεντρική Αθήνα προτού διασκορπιστούν στους γύρω δρόμους. Η επίθεση, λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά. Αρκετές κόκκινες κηλίδες διακρίνονταν στην πρόσοψη τους Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οι δράστες, πέταξαν δύο καπνογόνα προτού διαφύγουν πεζή».



Πηγή: iefimerida.gr -