Επίσκεψη ΠΟΕΠΛΣ στο Λ/Χ Ναυπλίου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.5.19

Επίσκεψη ΠΟΕΠΛΣ στο Λ/Χ Ναυπλίου

Η Ομοσπονδία προκειμένου να ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις, αρχικά και εν συνεχεία να αφουγκραστεί τα προβλήματα των συναδέλφων συνεχίζει τις επισκέψεις της σε υπηρεσίες ανά τη Ελλάδα .
Αυτή το φορά η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. επισκέφτηκε τη Λιμενική Αρχή του Ναυπλίου.
Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Κυράνης Κων/νος συνοδεία του μέλους του ΔΣ της  Ομοσπονδίας αλλά και Προέδρου της ΕΠΛΣ Αργολίδας-Κορινθίας-Αρκαδίας Γαλάνη Χρήστου αλλά και των μελών του ΔΣ της Ένωσης  επισκέφτηκαν την 16/04/19 το Λιμεναρχείο του Ναυπλίου  και ενημέρωσαν τους συναδέλφους .
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα αρνητικά αποτελέσματα του Λιμενικού Καλλικράτη, τις μειωμένες συνθέσεις που επιβλήθηκαν με τον κανονισμό 78/2014 και αναγνωρίστηκε η συμβολή της Ομοσπονδίας για τη ψήφιση της διάταξης για τα Λιμενικά Τμήματα που μετρίασε τα προβλήματα .
Σημαντικές και οι εξελίξεις στο θέμα της φαρμακευτικής περίθαλψης με μια σειρά από διατάξεις που έχουν ψηφιστεί μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΠΛΣ και θα δίνει τη δυνατότητα ένταξης των στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του ΕΟΠΠΥ.
Σοβαρή η ανησυχία των συναδέλφων για την καλοκαιρινή περίοδο όταν αναλογιστεί κανείς τις νέες αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στο Λιμενικό Σώμα (αιγιαλός και παραλία).
Στην  ενημέρωση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε τονίστηκαν τα εξής θέματα:
  • Οι οικονομικές διεκδικήσεις αναφορικά με τα αναδρομικά του Σ.τ.Ε και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για τη πλήρη αποκατάστασή των οικονομικών απωλειών από το 2012 και μετά αλλά και τη διεκδίκηση των δώρων.
  • Η εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4504/2017 ο οποίος και περιλαμβάνει σειρά από ευεργετήματα υπέρ των συναδέλφων όπως η αναγνώριση της υπηρεσίας σε στρατό, η διάταξη για τα Λιμενικά Τμήματα, η ένταξη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι ταυτότητες νέου τύπου, ο αποστρατευτικός βαθμός των Λ/Φ αλλά και η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στα πειθαρχικά συμβούλια αλλά και στο Τ.Α.Λ.Σ.
Τέλος τονίστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο δράσης της ΠΟΕΠΛΣ  δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην αύξηση των οργανικών θέσεων αλλά και βελτίωση του βαθμολογίου των Λιμενοφυλάκων.
Η Ομοσπονδία αφού κατέγραψε κάθε πρόβλημα ανανέωσε το ραντεβού με τους συναδέλφους υποσχόμενη να αναζητήσει λύσεις ώστε την επόμενη φορά τα προβλήματα να είναι λιγότερα.