Συμμετοχή του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (European Border and Coast Guard Day) 2019 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.5.19

Συμμετοχή του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (European Border and Coast Guard Day) 2019

Την Τρίτη 28/05/2019,στο Ustrzyki Dolne της Πολωνίας, εορτάστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX η “Ευρωπαϊκή Ημέρα Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής 2019”. Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία αποτελεί πλέον ένα θεσμό δεκαετίας, αποσκοπεί στην προβολή του έργου των Αρχών Επιτήρησης Συνόρων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ενιαίου Χώρου Schengen, στη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων, καθώς και στην ανταλλαγή εμπειριών – βέλτιστων πρακτικών με στόχο τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στελεχών του Οργανισμού, εκπροσώπων Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και έκθεση των Εθνικών Αρχών Φύλαξης Συνόρων. Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) εκπροσωπήθηκε από το Διευθυντή Κλάδου Α΄ (Ασφάλειας & Αστυνόμευσης) του Αρχηγείου,  Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Γεώργιο ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ, ενώ συμμετείχε για άλλη μία φορά με ξεχωριστό περίπτερο, το οποίο επιμελήθηκε το Τμήμα Οργάνωσης & Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Υ.ΝΑ.Ν.Π., προκειμένου να προβληθεί το πολυσχιδές έργο του Φορέα μας, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν καθημερινά τα στελέχη του στην προστασία των Ευρωπαϊκών Θαλασσίων Συνόρων.
 
Το περίπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ έτυχε ιδιαίτερα αυξημένης επισκεψιμότητας και θετικών σχολίων από όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ το τίμησαν με την παρουσία τους όλα τα ανώτατα στελέχη του Οργανισμού μεταξύ των οποίων και ο Εκτελεστικός Διευθυντής, κος Fabrice LEGGERI, στον οποίον επιδόθηκε αναμνηστικός θυρεός εκ μέρους του Αρχηγού Αντιναυάρχου ΛΣ Σταμάτιου ΡΑΠΤΗ με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος.
 
Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης υπήρχε συνεχής προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με το έργο και τις επιχειρήσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ σε όλους τους επισκέπτες διανέμονταν ενημερωτικά φυλλάδια και προσφέρονταν παραδοσιακά εδέσματα και αναμνηστικά δώρα για την εκατονταετηρίδα του Σώματος.