ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.: Συγκέντρωση ειδών για παιδιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.5.19

ΣΥ.Μ.Ε.Λ.Σ.: Συγκέντρωση ειδών για παιδιά


23

                                                                                                                                                17-05-2019
Συγκέντρωση ειδών για παιδιά

     Σας ζητήσαμε να μας στείλετε τις δικές σας προτάσεις για δράσεις μέριμνας και προσφοράς και μας ξαφνιάσατε ευχάριστα όταν από τις πρώτες σας ιδέες ήταν η ανταπόκριση σε ανάγκες τρίτων, σε ανάγκες μικρών παιδιών.
      Σε επικοινωνία μας με το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας μας επιβεβαιώθηκε  πως χρειάζονται άμεσα ρούχα, παπούτσια  και παιχνίδια για τα προστατευόμενα παιδιά ηλικίας 2 έως και 10 ετών. Το ενδιαφέρον σας και μόνο ήταν αρκετό για να συγκινήσει τις  υπεύθυνες κ. Παπαδοπούλου και κ. Αντωνέλλου που παλεύουν καθημερινά να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών.  Όποια βοήθεια, μας τόνισαν, θα είναι πραγματικά πολύτιμη.
    Ευκαιρίας δοθείσης, ξεκινάμε την συνεργασία μας και με το Γραφείο Ιερέα Λ.Σ. και σας καλούμε να γεμίσουμε με ζεστασιά τα κορμάκια και με χαμόγελα τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων στο Π.Ε.Ν Καλλιθέας.
    Η συλλογή των προς προσφορά ειδών (τα οποία δεν χρειάζεται να είναι καινούργια αλλά πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και καθαρά) θα γίνεται στο γραφείο 160 τις εργάσιμες ώρες και μέρες (να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στο 2131371314-4621) μέχρι και τις 07-06-2019.






Ο ΣΥ.ΜΕ.Λ.Σ. είμαστε όλοι μας,

τα  καλύτερα...ήρθαν!!!

 www.symels.gr




xcx



Λίγα λόγια για το έργο του Π.Ε.Ν. Καλλιθέας

To Π.Ε.Ν. προσφέρει μια στοργική αγκαλιά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ενδοικογενειακό τους περιβάλλον και τα οποία στερούνται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία. Τα παιδιά βρίσκουν κοντά μας ένα καταφύγιο, ένα ζεστό και ισορροπημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο νιώθουν ασφάλεια και συναισθηματική κάλυψη. Σε αυτή την κρίσιμη ηλικία κατά την οποία το παιδί πλάθει την προσωπικότητά του, μαθαίνει να εκφράζει τα συναισθήματά του, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να επικοινωνεί με το περιβάλλον του.
Το προσωπικό βρίσκεται μόνιμα δίπλα στο παιδί σε οποιαδήποτε καθημερινή του ανάγκη. Θέματα όπως η ψυχολογική στήριξη,  η ψυχαγωγία, η σωστή διατροφή, ο ρουχισμός, κλπ, αντιμετωπίζονται καθημερινά. Με αγάπη, αλλά και με επιστημονική γνώση, τα παιδιά καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που συναντούν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους.
Μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του ΠΕΝ είναι η ομαλή ένταξη του παιδιού στο κοινωνικό περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό, ιδρύθηκε ο παιδικός σταθμός ο οποίος εξυπηρετεί και τις ανάγκες οικογενειών της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής. Η επαφή των παιδιών μεταξύ τους, τα οποία προέρχονται από διαφορετικά οικογενειακά, κοινωνικά και πολιτισμικά πλαίσια, βοηθά το κάθε παιδί ξεχωριστά να κοινωνικοποιηθεί, να συνειδητοποιήσει την αξία του αλληλοσεβασμού και να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα των άλλων παιδιών.
Κύριο μέλημά μας αποτελεί η αποκατάσταση του παιδιού. Για το σκοπό αυτό συνεργαζόμαστε με κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι είναι σε θέση να στηρίξουν την οικογένειά του. Εφόσον, τα προβλήματα λυθούν, τότε το παιδί μπορεί να επιστρέψει στη φυσική του οικογένεια. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, πρόθεσή μας είναι να δωθεί μια εναλλακτική λύση για το παιδί σε συνεργασία με Εθελόντριες Οικογένειες. Ο θεσμός της Εθελόντριας Οικογένειας είναι πολύ σημαντικός καθώς δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να ενταχθεί σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ
Φιλαρέτου & Κρέμου 128, 176 75, Καλλιθέα, Aθήνα
Τηλ: 210 9560735, Fax: 210 9521735   E-mail: info@pen-kallithea.gr