Εγκαινιάστηκε Ο Λιμενικός Σταθμός Στη Λίμνη Ευβοίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.5.19

Εγκαινιάστηκε Ο Λιμενικός Σταθμός Στη Λίμνη Ευβοίας

Το Λιμενικό Σταθμό στη Λίμνη Ευβοίας εγκαινίασε το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό και το λιμάνι του Μαντουδίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο λιμάνι του Μαντουδίου και μετά από συνάντηση που είχε με τους φορείς της πόλης, ο Φώτης Κουβέλης δεσμεύθηκε για την άμεση θωράκιση του λιμανιού και την ταχεία αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε πρόσφατη κακοκαιρία.

Μετά την επίσκεψή του στο Λιμενικό Σταθμό της Λίμνης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο της Αιδηψού.

Το Φώτη Κουβέλη συνόδευαν ο Γ.Γ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Τεμπονέρας, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αρχηγός του ΛΣ Σταμάτης Ράπτης Αντιναύαρχος ΛΣ, ο Α’ Υπαρχηγός Θεόδωρος Κλιάρης Αντιναύαρχος ΛΣ, ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΥΛ Εμμανουήλ Κανάλης Αρχιπλοίαρχος ΛΣ και ο κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδας Χρήστος Φραγκιάς Αντιπλοίαρχος ΛΣ.

Κατά την ομιλία του στο Λιμενικό Σταθμό στη Λίμνη , αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο Φώτης Κουβέλης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε σήμερα τον Λιμενικό Σταθμό Λίμνης Ευβοίας.

Πρόκειται για έναν Λιμενικό Σταθμό του οποίου η ιστορική διαδρομή ξεκινά περίπου 30 χρόνια πριν, το 1988.

Παρά το γεγονός της κατάργησής του το 2014 και της μετέπειτα σύστασης Λιμενικού Φυλακίου στη θέση του, οι πραγματικές συνθήκες κατέδειξαν ότι η ισχυρή παρουσία του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή είναι απαραίτητη.

Και οι πραγματικές αυτές συνθήκες, στις οποίες αναφέρομαι, δεν είναι άλλες από την εντατική ενασχόληση και δραστηριοποίηση των πολιτών και των τοπικών φορέων σε αντικείμενα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος.

Η δραστηριότητα αυτή δημιουργεί ανάγκες, στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε αποφασιστικά και με αίσθημα ευθύνης.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καταβάλλει κάθε απαιτούμενη προσπάθεια για την εξεύρεση δυναμικών και αποτελεσματικών λύσεων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, μέσα από τις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, τις οποίες υποστηρίζει και καθοδηγεί.

Έχοντας αυτά κατά νου, οδηγηθήκαμε στο εξαιρετικά ευχάριστο γεγονός της επανίδρυσής του Λιμενικού Σταθμού, αφού η αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής της Λίμνης Ευβοίας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε επιχειρησιακά μέσα, κρίθηκε επιτακτική με κύριο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση για αυτό το νέο ξεκίνημα, το οποίο είναι γεμάτο αισιοδοξία και με ευοίωνες προοπτικές και δικαιώνει τους κόπους όλων όσοι μόχθησαν για να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, των Αρχών, των ιδιωτών και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, για την υποστήριξη του έργου αυτού και την επίμονη και επίπονη προσπάθεια που καταβάλατε.

Η σύμπνοια, η αρμονική συμπόρευση και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Λιμεναρχείο Αιδηψού, στην Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας και στην Λιμενική Αρχή της Λίμνης Ευβοίας, καθοδηγείται από την κοινωνική ευθύνη και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον τόπο και τους πολίτες.

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Δημοτική Αρχή για την άνευ αντιτίμου παραχώρηση χρήσης της κτιριακής εγκατάστασης του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης Ευβοίας, καθώς επίσης και τον φορέα διαχείρισης λιμένος για την κάλυψη των παγίων εξόδων του Σταθμού, πράξεις που δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας, την επιθυμία συνεισφοράς για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την ενίσχυση αστυνόμευσης της περιοχής.

Εξάλλου, με την συνεργασία και των υπόλοιπων κρατικών Υπηρεσιών και φορέων, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα, προκειμένου η Ελλάδα να αποτελεί σταθερά μια χώρα-ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Κι αυτό είναι ένα στοιχείο με ιδιαίτερη βαρύτητα για τη Λίμνη Ευβοίας, έναν τόπο που παρουσιάζει σταθερή άνοδο στον τουριστικό τομέα.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό μου, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά και να σας συγχαρώ για την προσφορά σας, η οποία αποδεικνύει την εμπιστοσύνη με την οποία έχετε περιβάλλει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επιπλέον όλους όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Σας προτρέπω να στέκεστε δίπλα στους πολίτες της περιοχής με την ίδια θέρμη και τον ίδιο αξιέπαινο ζήλο που το πράξατε μέχρι σήμερα στην σταδιοδρομία σας, οικοδομώντας ουσιαστικές γέφυρες επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία, γνωρίζοντας σε βάθος τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητές της και προσφέροντας με το έργο και την υποδειγματική συμπεριφορά σας.

Σας ευχαριστώ που τιμήσατε με την παρουσία σας τη συμβολική αυτή τελετή».