Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός: Είμαστε στο στόχαστρο της Τουρκίας και αμφιβόλου αξίας ΜΚΟ γιατί τους χαλάμε τα σχέδια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.12.21

Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός: Είμαστε στο στόχαστρο της Τουρκίας και αμφιβόλου αξίας ΜΚΟ γιατί τους χαλάμε τα σχέδια

 


«Λιμενικό Σώμα και Frontex χαλάμε τα σχέδια των τουρκικών αρχών και ορισμένων ΜΚΟ» είπε ο πλοίαρχος Γεώργιος Χριστιανός και τόνισε: «Στο σχέδιο του Λιμενικού Σώματος δεν υπάρχουν οι επαναπροωθήσεις»

Την ισχυρή προστασία των εθνικών και ευρωπαϊκών θαλάσσιων συνόρων από την δράση κυκλωμάτων που διακινούν παράνομα μετανάστες, από τις εχθρικές ενέργειες των τουρκικών αρχών και από την ύποπτη λειτουργία ορισμένων ΜΚΟ υπογράμμισε ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Χριστιανός επισημαίνοντας παράλληλα ότι «Λιμενικό Σώμα και Frontex χαλάμε τα σχέδια των τουρκικών αρχών και ορισμένων ΜΚΟ».


Κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την «Ευρωπαϊκή πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης: Προσκλήσεις και προοπτικές» ο κ. Χριστιανός απάντησε στις καταγγελίες περι επαναπροωθήσεων λέγοντας ήδη λειτουργούν συστήματα καταγραφής των ενεργειών «προκειμένου να μην αφήνουμε την παραμικρή υπόνοια ότι το ΛΣ κάνει κάτι παράνομο. Αν για οποιαδήποτε λόγο υπάρχει πηγή ή πληροφορία ή καταγγελία διερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αν διαπιστωθεί ότι κάτι δεν γίνεται σωστά αποδίδονται ευθύνες». Πρόσθεσε μάλιστα σε άλλο σημείο «στο σχέδιο του ΛΣ δεν υπάρχουν οι επαναπροωθήσεις. Οι μετανάστες και οι διακινητές δεν θα αποτραπούν από παράνομες ενέργειες. Απεναντίας οποιαδήποτε παράνομη πράξη κάνει πιο δύσκολο το έργο μας . Αυτές οι καταγγελίες ξέρουμε από που προέρχονται. Προέρχονται από τις τουρκικές αρχές και αμφιβόλου αξίας ΜΚΟ. Είναι ΜΚΟ ή κάτι άλλο; Είναι σίγουρα άνθρωποι που έχουν επενδύσει στο μεταναστευτικό όλο αυτό το διάστημα και το ΛΣ σε συνεργασία με Frontex τους χαλάσαμε τα σχέδια».


Παράλληλα ο κ. Χριστιανός είπε πως «το 2017 είχαμε μια σταθεροποιητική τάση και είχαμε καλή συνεργασία με την τουρκική ακροφυλακή. Από το 2019 όμως η κατάσταση άλλαξε με εκ νέου εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία… Πλέον δεν υπάρχει καμία επαφή και συνεργασία με την Τουρκία… σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουμε εχθρική συμπεριφορά στο θαλάσσιο πεδίο».

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.