Γαλλία: Το λιμενικό διέσωσε 138 μετανάστες που επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.12.21

Γαλλία: Το λιμενικό διέσωσε 138 μετανάστες που επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη


 Εκατόν τριάντα οκτώ μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην Αγγλία με φουσκωτά, διασώθηκαν την Πέμπτη στα ανοιχτά του Πα-ντε-Καλέ, ανακοίνωσαν οι γαλλικές λιμενικές αρχές.


«Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, το περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης (CROSS) του Γκρι-Νε ενημερώθηκε ότι πολλά πλοιάρια που επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη αντιμετώπιζαν προβλήματα στα στενά», σύμφωνα με τη λιμενική υπηρεσία της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας.


Δύο πλοία και δύο λέμβοι παντός καιρού εστάλησαν στην περιοχή και περισυνέλεξαν συνολικά 138 ανθρώπους.


Από τα τέλη του 2018 έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μάγχη για να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των γαλλικών αρχών ότι το ταξίδι αυτό είναι επικίνδυνο λόγω των ισχυρών ρευμάτων, της χαμηλής θερμοκρασίας της θάλασσας και της πυκνής κυκλοφορίας πλοίων στην περιοχή.


Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.