Να αξιοποιηθούν οι βατραχάνθρωποι που πήρε το Λιμενικό από το Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.12.21

Να αξιοποιηθούν οι βατραχάνθρωποι που πήρε το Λιμενικό από το Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό


 Σας παραθέτουμε ερωτήματα  απο το www.militaire.gr


Προχθές γράψαμε για την ακατανόητη απόφαση της ηγεσίας του Λιμενικού να μην αξιοποιήσει τους βατραχανθρώπους που πήρε από τις ΕΔ στην ειδικότητα τους, αλλά να τους στείλει σε νησιά, σε άσχετες υπηρεσίες…


Η συνέχεια…


Κάθε μια βραχονησίδα….γαντζωμένα τα Βατράχια όπως λέει και το τραγούδι των περίφημων ΟΥΚαδων.Αυτη είναι η επιλογή της ηγεσίας,να στείλει 14 έτοιμους βατραχανθρώπους,που εισήχθησαν στη σχολή Λιμενοφυλάκων με την προκήρυξη του λιμενικού το 2019,να υπηρετήσουν σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αντί της ΜΥΑ( Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολων- Αντιτρομοκρατική Λιμενικού Σώματος).


Το θέμα μας αρχίζει με την στελέχωση της Μονάδας (ΜΥΑ)


α)Το προσωπικό της πρέπει να είναι υποχρεωτικά Βατραχάνθρωποι, έχοντας αποφοιτήσει από την δυσκολότερη επιλογική διαδικασία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας διάρκειας 7 μηνών! Το κόστος εκπαίδευσης ενός βατραχανθρώπου ανέρχεται περίπου στα 30.000 ευρώ/ βατραχανθρωπο .Με τις επιπλέον εκπαιδεύσεις( Σχολείο Καταδρομων,Αλεξιπτωτιστών,Sniper,Ελεύθερης Πτώσης,Σχολείο CQB στο εξωτερικό,Επιχειρησιακη Εκπαίδευση της ΔΥΚ,Σχολείο Νοσοκόμων) που διαθέτει ο κάθε ένας το κόστος ανέρχεται σε πάνω από 50.000€/ βατραχάνθρωπο.Συνολικά το κόστος ξεπερνά τις 700.000€ και για τους 14.Αυτα είναι τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανήσει το λιμενικό σώμα ώστε να στελεχώσει τη ΜΥΑ με 14 άνδρες.


β) Λόγω των απαιτήσεων της εκπαιδεύσης τα τελευταία 8 χρόνια κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση των βατραχανθρώπων 10 στελέχη του Λιμενικού Σώματος.Η Δύναμη της ΜΥΑ είναι υππστελεχωμενη και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 45 χρόνια .Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι με αυτόν τον ρυθμό φθίνουσα πορείας η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστόλων θα γίνει στη πραγματικότητα “μονάδα”(1).


γ) Με ρυθμό 6-7 στελέχη από τη ΜΥΑ φεύγουν κάθε χρόνο λόγω σύνταξης και λόγω της μετάθεσής τους σε άλλες υπηρεσίες του ΛΣ και λόγω ορίου ηλικίας που μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του ένας βατραχάνθρωπος.


δ) Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, δίνονται στο ΛΣ 14 άνδρες αξίας 700.000€ και με μέσο όρο ηλικίας 25 χρονών για τους οποίους το ΛΣ δεν ξόδεψε ευρώ και αντί να στελεχώσει μία μονάδα σαν τη ΜΥΑ, όπου παρέχει ίσως το σημαντικότερο έργο αυτή τη στιγμή στο λιμενικό σώμα εν μέσω μεταναστευτικού και τουρκικών προκλησεων, με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες  τα τεράστια θέματα που προκύπτουν λόγω υπηρεσιακών αγαγκων, στελεχώνει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για να “βουλώσει τρύπες” προηγούμενων κυβερνήσεων.


ε) Το Λιμενικό Σώμα δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες και έχασε έναν βατραχάνθρωπο από τη δύναμη της ΜΥΑ λόγω παραίτησής του.Αυτή η παραίτηση κόστισε στο ΛΣ,στο κράτος και στον Έλληνα φορολογούμενο 50.000€ τα οποία και δεν θα επιστραφούν μέσω της αξιοποίησης των προσόντων του.


Είναι λόγος επομένως εθνικής ασφάλειας η στελέχωση της ΜΥΑ και γι’αυτό και η προηγούμενη ηγεσία προέβη στην προσέλκυση βατραχανθρώπων από το Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης της ανωτέρω μονάδας.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.