Με τον Τζέφρι Πάιατ θα συναντηθεί αύριο ο κ.ΥΝΑΝΠ και ο κ.Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.12.21

Με τον Τζέφρι Πάιατ θα συναντηθεί αύριο ο κ.ΥΝΑΝΠ και ο κ.Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


 Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Θοδωρή Κλιάρη, θα έχουν αύριο στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffery Pyatt και ο Διοικητής της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ της περιοχής του Ατλαντικού Vice Admiral Steven D. Poulin.


Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών που περιλαμβάνει την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής ακτοφυλακής και την προώθηση των κοινών τους προτεραιοτήτων.


Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα, μεταξύ των δύο πλευρών, θα υπάρχει ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ναυτικής ασφάλειας, των ναυτικών επιχειρήσεων, της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων, του ελέγχου της διεθνούς αλιείας, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και ανταλλαγή γνώσεων και εκπαίδευσης του προσωπικού των δύο ακτοφυλακών εκατέρωθεν.


Στο θέμα της ναυτικής ασφάλειας θα υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών που έχει να κάνει με την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, τα έγγραφα των πλοίων, τη ναυτική εργασία και εκπαίδευση αλλά και ό,τι αφορά στις επιθεωρήσεις πλοίων.


Αναφορικά με τις ναυτικές επιχειρήσεις θα περιλαμβάνει ανταλλαγή πληροφοριών για έρευνα και διάσωση και εκπαίδευση πληρωμάτων για επιβίβαση σε πλοίο, ενώ για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων θα υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς της θαλάσσιας επιτήρησης αναφορικά με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της διακίνησης ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου και της εμπορίας ανθρώπων.


Επίσης θα υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών στον έλεγχο και την καταπολέμησης της παράνομης αλιείας, στην προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ θα υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης μεταξύ του προσωπικού των δύο ακτοφυλακών.


ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγή 

Φώτο Αρχείου