Χωρίς τις κάπες τους, παρά την κακοκαιρία, οι Εύζωνες στο Σύνταγμα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.12.21

Χωρίς τις κάπες τους, παρά την κακοκαιρία, οι Εύζωνες στο Σύνταγμα


 Η κακοκαιρία «Κάρμελ» βρίσκεται σε εξέλιξη, ντύνοντας αρκετές περιοχές τις Ελλάδας στα λευκά και παρότι ο χιονιάς δεν έχει αγγίξει την Αθήνα, η πρωτεύουσα δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη, αφού η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή και η βροχή και το χιονόνερο ταλαιπωρούν τους πολίτες από το πρωί.

Και όμως, παρ' όλες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν και τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι Εύζωνες στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δεν φορούν τις τσόχινες κάπες τους, καθώς στέκονται ακίνητοι μέσα στο κρύο, στο Σύνταγμα.

Πότε φορούν οι Εύζωνες την μπλε κάπα

Οι Εύζωνες φορούν τη χαρακτηριστική μπλε κάπα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Αποτελεί χαρακτηριστική στολή του Μακεδονικού Αγώνα και πιστοποιείται με την αναφορά του στο Βασιλικό Διάταγμα του 1940 ως ένδυμα του Εύζωνα.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.