Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού αύριο – Χιονοπτώσεις ακόμα και στα ημιορεινά τμήματα της Αττικής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.12.21

Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού αύριο – Χιονοπτώσεις ακόμα και στα ημιορεινά τμήματα της Αττικής


 Θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Νεφώσεις στα ανατολικά με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά νότια τμήματα της χώρας αναμένονται αύριο, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά πεδινά, μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, με βροχές στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρές στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου.


Από το πρωί θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και το βράδυ σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση ασθενείς, όμως στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία έως 2 βαθμούς), -4 έως 7 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, -4 έως 12 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως 10 βαθμούς), 5 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 3 έως 13 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.


Οι άνεμοι αρχικά στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί 5-6 μποφόρ και από το μεσημέρι θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και βαθμιαία θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά της Ηπείρου επίσης οι ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.


Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα (σε ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρων) και χιονόνερο ή βροχή στα πεδινά και παραθαλάσσια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά έως θυελλώδεις 7 μποφόρ.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ορεινά, όπου θα σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, όμως η αίσθηση θα είναι αρκετά χαμηλότερη. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Πηγή