Μητσοτάκης για πόλεμο στο Ισραήλ: Τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.10.23

Μητσοτάκης για πόλεμο στο Ισραήλ: Τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται


 “Το ευρωπαϊκό μεταναστευτικό πρόβλημα δε θα λυθεί αν δε φυλάμε εξωτερικά τα σύνορά μας – Δε θα καθορίζουν οι διακινητές ποιοι μπαίνουν στην ΕΕ”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου με την Εσθονή ομόλογό του, καταδίκασε για ακόμη μία φορά την τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ, των δολοφονιών και των απαγωγών που έγιναν κατά την διάρκεια της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι  «Παράλληλα αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της αυτοπροστασίας στους αμυνόμενους προσβλέποντας στην αποκατάσταση της ειρήνης όσο το δυνατόν πιο σύντομα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η τρομοκρατική δράση δεν μπορεί να μένει χωρίς απάντηση»

«Πρόκειται για γεγονότα που υπονομεύουν την λύση στην περιοχή παραβιάζοντας την κυριαρχία ενός ανεξάρτητου κράτους και πυροδοτούν την ένταση σε ένα ευρύ τόξο του παγκόσμιου χάρτη ενώ προκαλούν και διατάραξη της παγκόσμιας ασφάλειας και οικονομίας» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται, η τρομοκρατική δράση δεν μπορεί να μένει χωρίς απάντηση, οι ίσες αποστάσεις ευνοούν την επιθετικότητα και τον αυταρχισμό» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αναφορά του για τον πόλεμο στον Ισραήλ.

«Κορυφαία ευρωπαϊκή προτεραιότητα έχει καταστεί το μεταναστευτικό»

O Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε, συζήτησε με την Εσθονή ομόλογό του και το μεταναστευτικό καθώς «η Ελλάδα είναι χώρα πρώτης γραμμής που φιλοξενεί μετανάστες από εμπόλεμες περιοχές ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί νέες πιέσεις στα σύνορά της».

«Το μεταναστευτικό έχει καταστεί κορυφαία ευρωπαϊκή προτεραιότητα αλλά όπως έχω τονίσει δεν μπορεί να λυθεί αν δεν αντιμετωπιστεί η εξωτερική του διάσταση. Αν δεν φυλάμε τα σύνορα και αν επιτρέπουμε στους διακινητές να επιλέγουν ποιοι θα μπουν στην ΕΕ. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην προστασία των συνόρων αλλά και τον επίσημο δίαυλο γι’ αυτούς που μπορούν να έρθουν στην Ευρώπη με τους δικούς μας, όμως, όρους».