Η πρώτη γυναίκα χειρίστρια ελικοπτέρων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι γεγονός - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.10.23

Η πρώτη γυναίκα χειρίστρια ελικοπτέρων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι γεγονός


 Παραθέτουμε ανακοίνωση ΠΕΑΛΣ 

Τριάντα οκτώ (38) ολόκληρα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την κατάταξη των πρώτων γυναικών Αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα (έτος 1985), ενώ είχαν προηγηθεί το 1980 οι πρώτες κατατάξεις γυναικών με τον βαθμό του Λιμενοφύλακα, για να καταταγούν αρκετά χρόνια αργότερα (το 1995) και γυναίκες ως Υπαξιωματικοί. 


Έκτοτε, όλο και περισσότερες γυναίκες εισάγονται στις τάξεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καταλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης  και δουλεύοντας κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες με ρόλο ισότιμο εκείνου των ανδρών. 


Το 2023 έρχεται να προστεθεί στις χρονιές ορόσημο για τη γυναίκα στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς μία παραδοσιακά ανδροκρατούμενη θέση, αυτή των χειριστών ελικοπτέρων, έχει πλέον και «άρωμα γυναίκας». Η Σημαιοφόρος Λ.Σ. Βλαντή Ιωάννα είναι η πρώτη γυναίκα χειρίστρια στην ιστορία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχοντας ολοκληρώσει το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Χειριστών Ε/Π στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού με έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας διάρκειας από  03/04/2023 έως  01/09/2023. Θα ακολουθήσει μετεκπαίδευση στην Μοίρα Ελικοπτέρων Λ.Σ. πάνω στον τύπο Eurocopter AS365 N3 Aegean Dauphin.


Ως ΠΕΑΛΣ δε μπορούμε παρά να νιώθουμε ικανοποίηση για τα στερεότυπα που καταρρίπτονται συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας δικαιότερης υπηρεσιακής πραγματικότητας ίσων δικαιωμάτων μεταξύ γυναικών και ανδρών, σε όλα τα επίπεδα, στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  Εξάλλου, μέσα από την ουσιαστική αλληλεπίδραση των ιδιαίτερων στοιχείων των δύο φύλων, γινόμαστε όλοι αποτελεσματικότεροι στην συνεργασία και αποδοτικότεροι στο δύσκολο έργο μας.


Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στη συνάδελφο για την «πρωτιά», της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα απαιτητικά καθήκοντα που αναλαμβάνει και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει την πρώτη από τις πολλές γυναίκες χειρίστριες ελικοπτέρων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Γραβάνης Γρηγόριος               Φύκας Γεώργιος