Άσκηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ΝΑ της Ζακύνθου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.10.23

Άσκηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ΝΑ της Ζακύνθου


 Αρχίζει σήμερα η διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης (SAR Workshop), η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX.

Σήμερα 24/10,  θα λάβουν χώρα διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού περιεχομένου επί θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης από στελέχη του Οργανισμού Frontex , στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη διαφόρων κρατών  καθώς και από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (EMSA), της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.)

Αύριο 25/10 πρόκειται διεξαχθεί  πρακτική άσκηση διαχείρισης περιστατικού Έρευνας και Διάσωσης, υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ΝΑ  ν. Ζακύνθου, με ρεαλιστικό σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει  σκάφος με επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση,  ανθρώπους στη θάλασσα κλπ. με τη συνεργασία μεταξύ θαλασσίων και εναερίων μέσων.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Πειραιά (ΕΚΣΕΔ), με συντονιστικό ρόλο, καθώς και περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ΠΛΣ 139 και ΠΛΣ 920, το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 “ΓΑΥΔΟΣ”,  περιπολικό σκάφος Ιταλικής Ακτοφυλακής (ITCG), Ελικόπτερο Ιταλικής Ακτοφυλακής (ITCG), ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και ταχύπλοο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος της Κέρκυρας (Ε.Ο.Δ.).