Αποκλειστικό: Δείτε το ταχύτατο σκάφος του Λιμενικού! - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.10.23

Αποκλειστικό: Δείτε το ταχύτατο σκάφος του Λιμενικού!


 Με αγωνιστικού τύπου κινητήρες εφοδιάζονται πολλά από τα ταχύπλοα σκάφη Rafnar του Λιμενικού Σώματος…


Τα τελευταία χρόνια το Λιμενικό Σώμα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το στόλο του και χρησιμοποιεί στις περιπολίες ευέλικτα φουσκωτά σκάφη. Συγκεκριμένα έχει αποκτήσει 10 φουσκωτά σκάφη Rafnar τα οποία φημίζονται για την κατασκευή τους αλλά και τις ικανότητες που έχουν να κινούνται σε ακραίες συνθήκες, ακόμα και σε καιρούς 8-9 μποφόρ.


Τα συγκεκριμένα ταχύπλοα περιπολούν σε Αλεξανδρούπολη, Χίο, Κω, Σάμο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Κάλυμνο, Άγιο Όρος και Καστελόριζο. Αυτό επίσης που τα χαρακτηρίζει συγκριτικά με τα σκάφη που χρησιμοποιεί το Λιμενικό Σώμα της Τουρκίας είναι ότι μπορούν να ελιχτούν και να κινηθούν πολύ πιο γρήγορα. Αυτό έχει να κάνει τόσο με τη γάστρα, το βάρος αλλά και τους κινητήρες.


Τα Rafnar 1100 του Λιμενικού Σώματος, χρησιμοποιούν δυο διαφορετικά set up κινητήρων. Και στις δύο περιπτώσεις εφοδιάζονται με κινητήρες Mercury με τη διάταξη να είναι 2x450Hp και 3x300Hp.
Στο Καστελόριζο

Όπως θα δείτε από τις εικόνες του Newsauto, το συγκεκριμένο Rafnar 1100 το οποίο περιπολεί στα θαλάσσια σύνορα στο Καστελόριζο, εφοδιάζεται με δύο κινητήρες Mercury 450Racing. Οι συγκεκριμένοι είναι ταχύτεροι από τους αντίστοιχους κινητήρες με ίδια ιπποδύναμη, είναι αγωνιστικού τύπου και πιο ενισχυμένοι.Να σημειώσουμε πως το πλήρωμα που επιχειρεί με τα Rafnar 1100 είναι 3-4 άτομα, ωστόσο μπορεί αν οι συνθήκες το απαιτούν να μεταφέρει ακόμα και ολόκληρη ομάδα 12 ατόμων.

Βασίλης Σαρημπαλίδης (saribal@otenet.gr)

Πηγή