Ρόδος: Απόδραση κρατουμένου μετανάστη από το Λιμεναρχείο αποσιωπήθηκε - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.10.23

Ρόδος: Απόδραση κρατουμένου μετανάστη από το Λιμεναρχείο αποσιωπήθηκε


 Παραγγέλθηκε επείγουσα προκαταρκτική και προέκυψε βίντεο που επιβεβαιώνει ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου

Mείζον θέμα με ανυπολόγιστες ακόμη ποινικές και πειθαρχικές προεκτάσεις για στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχει ανακύψει μετά την ολοκλήρωση επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε την Παρασκευή από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά από καταγγελία για απόδραση κρατουμένου που αποσιωπήθηκε.


Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων στελεχών του Λιμενικού Σώματος είχαν εντοπιστεί την Πέμπτη στο λιμάνι και σκόπευαν να ταξιδέψουν με πλοίο της γραμμής εκτός Ρόδου 26 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου εφυλάσσοντο στον προαύλιο χώρο του.


Περί ώραν 18.00 ένας εκ των μεταναστών κατόρθωσε να διαφύγει και σύμφωνα με τις πληροφορίες τον καταδίωξαν δύο λιμενικοί χωρίς να κατορθώσουν να τον εντοπίσουν.


Το όλο περιστατικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο διοικητικής και ποινικής έρευνας και την επόμενη ημέρα άγνωστος απέστειλε ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών που κατήγγειλε το περιστατικό.


Με παραγγελία της Εισαγγελέως Υπηρεσίας προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομικοί έσπευσαν στο λιμεναρχείο και κατάσχεσαν το υλικό μαγνητοσκόπησης από το σύστημα εσωτερικής παρακολούθησης του λιμεναρχείου.


Στο πλαίσιο της προανάκρισης και ελέγχου του υλικού αυτού πράγματι επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελλόμενα και απεικονίζονται δύο λιμενικοί να καταδιώκουν άτομο που φεύγει από το σημείο που κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κεντρικός λιμενάρχης Ρόδου δήλωσε άγνοια για το περιστατικό που μένει να οδηγήσει σε εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι η κατάσταση της φύλαξης των κρατουμένων στο κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου είναι απαράδεκτη, έχουν σημειωθεί εξεγέρσεις στο παρελθόν ενώ την 3η Νοεμβρίου 2022 ήταν η τελευταία φορά που υπήρξε απόδραση κρατουμένου.


Θυμίζουμε ότι ο κρατούμενος, είχε μεταφερθεί, φρουρούμενος από δύο λιμενικούς, στην παραλία Ιαλυσού, στο πλαίσιο προανάκρισης.

Ο δράστης, είχε συλληφθεί, το απόγευμα της 2/11/2022, για διακίνηση μεταναστών. Επρόκειτο να υποδείξει στους λιμενικούς, συνεργάτη του και επιτηρούμενος, μετέβη σε ραντεβού. Πλησίασε όχημα με δύο άνδρες, επιβιβάσθηκε σε αυτό και διέφυγε. Οι λιμενικοί τους καταδίωξαν, αλλά δεν κατόρθωσαν να τους συλλάβουν.


Το αυτοκίνητο, βρέθηκε στην Κρεμαστή εγκαταλελειμμένο, ενώ ο δραπέτης εντοπίστηκε στην Κρεμαστή την 13.30 ώρα περίπου.


Πηγή: dimokratiki.gr