Ανακοίνωση διαμαρτυρίας ΔΣ ΕΑΑΛΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.10.23

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας ΔΣ ΕΑΑΛΣ


 Έντονη δυσαρέσκεια προκαλεί η παράλειψη του Αρχηγείου ΛΣ να προσκαλέσει την Παρασκευή 27/10/2023 το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ (ΕΑΑΛΣ) στη φετινή εκδήλωση για την Επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940», στο αίθριο του Αρχηγείου ΛΣ στη Δραπετσώνα.

Εξίσου έντονη ήταν η δυσαρέσκεια του Δ.Σ. ΕΑΑΛΣ από την επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΥΝΑΝΠ που ακολούθησε και στην οποία, αναληθώς, αναφερόταν ότι στην υπόψη εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΑΛΣ.

Ανάλογης έντασης και για ακριβώς την ίδια ως άνω αιτία, είναι η δυσαρέσκεια των επιτίμων Αρχηγών ΛΣ (και μελών της ΕΑΑΛΣ), που μας επικοινωνήθηκε απευθείας, ενώ ορισμένοι την εκδήλωσαν και δημόσια.

Φανταζόμαστε ότι οι προαναφερθείσες παραλείψεις του Αρχηγείου θα έχουν κάποια δικαιολογία, η οποία όμως δεν ενδιαφέρει την ΕΑΑΛΣ.  Οι δικαιολογίες δεν εξαλείφουν την διάπραξη της παράλειψης.  Ταυτοχρόνως, πράξεις ή παραλείψεις που θίγουν θεσμούς και αξίες του ΛΣ και πλήττουν διαχρονικά την ενότητα του προσωπικού του δεν είναι ανεκτές.  Ήδη, το Δ.Σ. ΕΑΑΛΣ «ανέχτηκε» ορισμένες στο παρελθόν (άρνηση δομής αποστράτων στη Διεύθυνση Προσωπικού ΛΣ, άρνηση εκφώνησης ομιλίας και κατάθεσης στεφάνου την ημέρα αποστράτων έτους 2023 κλπ.).

Ως εκ τούτου, διαμαρτυρόμαστε και επιπλήττουμε με στοργή τα «παιδιά» μας για τις παραπάνω παραλείψεις τους, ώστε να μην επαναληφθούν.  Εκδηλώσεις, όπως οι εθνικές επέτειοι, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρίες να εμβαθύνεται η ενότητα και να καλλιεργείται η διαρκής όσμωση των στελεχών του ΛΣ, ανεξάρτητα αν αυτά είναι στην ενέργεια είτε τελούν εν αποστρατεία.  Ιδίως, δε, στο πρόσωπο των επιτίμων Αρχηγών ΛΣ αντανακλάται ο γνήσιος και άρρηκτος δεσμός του προσωπικού ΛΣ και των αξιών και παραδόσεων του Σώματος.

Η διαφύλαξη των αξιών και της ενότητας των στελεχών ΛΣ δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο.  Απαιτεί, όμως, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συνέπεια σε βάθος χρόνου.  Ατυχή περιστατικά, σαν το διαλαμβανόμενο, δεν πρέπει να ξανασυμβούν.  Δεν το επιτρέπει η 104χρονη ιστορία και παράδοση του Σώματος.

Τέλος, δεν πρέπει να λησμονάται ότι η ΕΑΑΛΣ είναι ο μοναδικός θεσμικός φορέας της συλλογικής εκπροσώπησης των χιλιάδων αποστράτων στελεχών ΛΣ._

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Σταύρος Βοϊδονικόλας                                            Δημήτρης Σαϊτάκης