Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη βύθιση πλωτού γερανού στον Πλαταμώνα την 14/12/2021 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.12.21

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη βύθιση πλωτού γερανού στον Πλαταμώνα την 14/12/2021


 Συνέχεια ενημέρωσης:Αναφορικά με τη βύθιση πλωτού γερανού στον Πλαταμώνα την 14/12/2021, γνωρίζεται ότι, μεσημβρινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία ρυμούλκησης - ανέλκυσης αποσπώμενης δεξαμενής, η οποία βρισκόταν επί του Π/Γ "ΣΟΡΟΚΟΣ" Ν.Π. 185 και αποσπάσθηκε κατά τη βύθισή του, προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από ρωγμή σε αυτή, έκτασης περί τα 100 τ.μ.


Άμεσα ενημερώθηκε ο φορέας διαχείρισης του λιμένα και ιδιωτική εταιρεία για τη λήψη μέτρων προστασίας της θαλάσσιας περιοχής, με την πόντιση πλωτού φράγματος και υλικών απορρύπανσης, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των πετρελαιοειδών.


Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλωτού γερανού, ο οποίος, κατόπιν λήψης απολογίας, αφέθηκε ελεύθερος κατ' εντολή κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών, ενώ πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.


Φώτο Αρχείου 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.