Πλαστές ταυτότητες: Οι «αδιάφθοροι» αποκάλυψαν διαφθορά σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.12.21

Πλαστές ταυτότητες: Οι «αδιάφθοροι» αποκάλυψαν διαφθορά σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας


 Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μπαίνει ο ρόλος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα που εξέδιδε παράνομα ταυτότητες, άδειες διαμονής και άλλα έγγραφα σε αλλοδαπούς.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί σε νευραλγική θέση σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, ενώ συγκατηγορούμενή του είναι γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί στο ίδιο Τμήμα και φέρεται να συνεργαζόταν μαζί του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλο «θόρυβο» στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έχουν γίνει πολλές συλλήψεις αστυνομικών σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (μεταξύ αυτών τα Α.Τ. Γλυφάδας, Ομόνοιας, Καλλιθέας, Ασπροπύργου και άλλα).

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο Newsbomb.gr ότι το βράδυ της Τρίτης επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση σε Α.Τ., καθώς αστυνομικοί μεταφέρονταν από συναδέλφους τους στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς φέρονται να ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα της υπηρεσιακής εμπιστοσύνης που έδειξαν σε συναδέλφους τους που ήταν επιφορτισμένοι με την έκδοση εγγράφων σε αλλοδαπούς. Το αποτέλεσμα ήταν, όπως λένε, να βρεθούν κατηγορούμενοι χωρίς να φταίνε. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς είναι βαρύτατες και κακουργηματικού χαρακτήρα. Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν εδώ και πολλούς μήνες πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος. Λειτούργησαν με μυστικότητα παρακολουθώντας τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία ξαφνικά είδαν χθες Τρίτη τους άντρες του Εσωτερικών Υποθέσεων μπροστά τους να τους ενημερώνουν για το σε βάρος τους κατηγορητήριο.

Οι συλλήψεις πάντως δεν αφορούν μόνο σε αστυνομικούς. Όσον αφορά στη δράση της οργάνωσης, τα μέλη της φέρονται να χορηγούσαν –έναντι αμοιβής- έγγραφα σε αλλοδαπούς χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν οι αλλοδαποί να πάρουν άδεια παραμονής, ταυτότητα κοκ.

Αναλυτικότερα, ο αρχικός στόχος ήταν η έκδοση της σχετικής βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής και στη συνέχεια η άδεια διαμονής.

Η έρευνα ήταν πολύμηνη και εξετάστηκαν σε πολλά τμήματα όλες οι ταυτότητες που εκδόθηκαν από αυτά το επίμαχο χρονικό διάστημα δράσης του κυκλώματος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει κατασχεθεί πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν τις παράνομες πράξεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία. Ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο.


Πηγή