Κακοκαιρία: Έρχονται χιόνια και στην Αττική τις επόμενες μέρες - Τσουχτερό κρύο σήμερα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.12.21

Κακοκαιρία: Έρχονται χιόνια και στην Αττική τις επόμενες μέρες - Τσουχτερό κρύο σήμερα


 «Από τη μια εμμονική καιρικά συμπεριφορά με τους νοτιάδες των τελευταίων πολλών ημερών, η χώρα μας αναμένεται να εισέλθει τώρα σε μια εμμονικά πολυήμερη φάση με ψυχρούς και κατά διαστήματα πολύ ψυχρούς βοριάδες, ενώ το ερχόμενο Σαβατοκύριακοκύριακο θα υπάρξουν μάλιστα περιοχές όπου τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους πολύ.... χαμηλά» αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με κρύο και χιόνια. Όπως φαίνεται τσουχτερό κρύο θα φέρει η παρουσία ισχυρών βοριάδων τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα σε Εύβοια, Μαγνησία, Στερεά Ελλάδα, Αττική και Πελοπόννησο.

«Από τη μια εμμονική καιρικά συμπεριφορά με τους νοτιάδες των τελευταίων πολλών ημερών, η χώρα μας αναμένεται να εισέλθει τώρα σε μια εμμονικά πολυήμερη φάση με ψυχρούς και κατά διαστήματα πολύ ψυχρούς βοριάδες, ενώ το ερχόμενο Σαβατοκύριακοκύριακο θα υπάρξουν μάλιστα περιοχές όπου τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους πολύ.... χαμηλά» αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την Παρασκευή στις μεγαλύτερες πόλεις θα έχουμε λιακάδα, ενώ τα σύννεφα θα πυκνώσουν στα ΒΑ της Ελλάδας.

Το Σάββατο όμως ο καιρός αλλάζει και μετά το μεσημέρι θα κάνει κρύο παντού, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με 200 και 300 μέτρα στη Μαγνησία στην Εύβοια στην Στερεά μέχρι και τη Βόρεια Αττική και την ορεινή Πελοπόννησο.

Την Κυριακή από το ύψος της Λαμίας έως και Αττική και στην ΒΑ Πελοπόννησο και την Εύβοια θα έχουμε χιονοπτώσεις στα 200 και 300 μέτρα.

Μάλιστα ορισμένες προβλέψεις κάνουν λόγω και για χιόνια το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Βόρεια Προάστια, όπως στο Γέρακα, την Αγία Παρασκευή. Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας από τις κανονικές για την εποχή επίπεδα έως και 5-6°C.

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στην Πάρνηθα με την περιοχή όπου βρίσκεται το καταφύγιο Μπάφι να έχει ντυθεί στα λευκά.

Είναι εμφανές ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα, με αρκετές περιοχές να καταγράφουν κατά τόπους ελάχιστες θερμοκρασίες, αρκετά κάτω από το μηδέν, ενώ σήμερα στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα.

Πηγή