Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη «Φωλιά» των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων [pics] - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.12.21

Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη «Φωλιά» των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων [pics]


 Για την πορεία των εργασιών αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη» ενημερώθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Οι εργασίες αφορούν στην εμβάθυνση του λιμανιού και στην επέκταση του υφιστάμενου λιμενοβραχίονα, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα και μεγαλύτερου εκτοπίσματος ταχύπλοα σκάφη (Τ/Σ), ενόψει της υλοποίησης εντός του 2022 αντίστοιχου προγράμματος του ΓΕΕΘΑ πρόσκτησης νέων μεγαλύτερων σε διαστάσεις και αναβαθμισμένων δυνατοτήτων ταχυπλόων σκαφών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή νέων κατάλληλα σχεδιασμένων κτιριακών υποδομών, που θα καλύψουν τις επιχειρησιακές απαιτήσεις υποστήριξης των αμφίβιων δραστηριοτήτων τόσο των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, αλλά και του συνόλου των πλωτών μέσων του Στρατού Ξηράς.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη δημιουργία υποστέγων για την μετεγκατάσταση εξειδικευμένων κλιμακίων συντήρησης της μονάδας Υποστήριξης Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων και την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει το καταδυτικό κέντρο των μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «οι σύγχρονες λιμενικές υποδομές σε συνδυασμό με τις νέες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και του Πεδίου Βολής «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ», οι οποίες εγκαινιάσθηκαν την περασμένη Δευτέρα προσδίδουν στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα παροχής σύγχρονου επιπέδου εκπαίδευσης με δυνατότητες φιλοξενίας και χρήσης αντίστοιχων χερσαίων, αμφίβιων και αεροπορικών μέσων.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Η αναβάθμιση αυτή θα αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων συμμάχων, φίλων και εταίρων χωρών εκτελώντας από κοινού υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και σχετική εξειδίκευση, οδηγώντας στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και επιβεβαιώνοντας την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: «Εντυπωσιακές οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις & υποδομές στο στρατόπεδο «ΥΠOΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Η «Φωλιά» των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων αναβαθμίζεται κατακόρυφα & η ενισχυμένη πρόσβασή της στο θαλάσσιο περιβάλλον την κάνει ακόμη πιο δυνατή!».

Περαιτέρω ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε μέσω του twitter τα θερμά συγχαρητήριά του «στο «Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών» για την ΑΡΙΣΤΗ επίδοσή του στην αξιολόγηση της μονάδας από το ΝΑΤΟ Special Operations HQ!Υπερήφανοι ακόμη μία φορά για το Combat Ready ΕΤΑ!!!».

Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευαν ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο διοικητής της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Ιωάννης Κλούβας.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.