Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΕΕΝΜΑ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.5.22

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΕΕΝΜΑ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου


 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που προκαλούνται από τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και οι επιπτώσεις του στην shortsea ναυτιλία, καθώς επίσης και η πολιτική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Eθιμοτυπική συνάντηση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022.


Ο Πρόεδρος, κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, συνοδευόμενος από τον κ. Στράτο Τσαλαμανιό (ταμία) και τα Μέλη του Δ.Σ., κ. Αλεξάνδρα Γκανά, κ. Σήφη Βαρδινογιάννη και κ. Νικόλαο Λιάπη, επισκέφθηκαν διαδοχικά τον Υπουργό, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που προκαλούνται από τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και οι επιπτώσεις του στην shortsea ναυτιλία, καθώς επίσης και η πολιτική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο Κανονιστικό πλαίσιο που οφείλει να διαμορφωθεί, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας.


 
Επιπλέον, στον κ. Υπουργό, τέθηκαν εκκρεμή σοβαρά θέματα της Ένωσης, όπως :

• Οργανικές συνθέσεις πλοίων 1.500-3.000 κοχ

• Πλοήγηση και Ρυμούλκηση, λαμβάνοντας υπόψη το Κοινοτικό κεκτημένο και τα αντίστοιχα ισχύοντα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.


Μετά την εκτενή συζήτηση των θεμάτων, ο Υπουργός, κάλεσε Υπηρεσιακά Στελέχη του Υπουργείου για περαιτέρω μελέτη.


Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Υφυπουργό, κ. Κώστα Κατσαφάδο και στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.