Πλακιωτάκης: Η τουρκική πλευρά έχει ξεφύγει από κάθε έννοια λογικής, δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο (VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.5.22

Πλακιωτάκης: Η τουρκική πλευρά έχει ξεφύγει από κάθε έννοια λογικής, δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο (VIDEO)

 Μιλώντας στο περιθώριο του 6ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής, ο υπουργός σχολίασε τη διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα:


«Οι δηλώσεις και οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς, έχουν πλέον ξεφύγει. Όχι από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου αλλά και από κάθε έννοια λογικής. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο. Η Ελλάδα με όπλο το διεθνές δίκαιο προασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της».Δεν είναι το πρώτο αυστηρό μήνυμα Πλακιωτάκη στην Τουρκία

Σημειώνεται ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Πλακιωτάκης στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία ότι οι «δηλώσεις και αιτιάσεις της» δεν είναι μόνο «πέρα και έξω από κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου», αλλά και «πέρα και έξω από κάθε λογική». Αντίστοιχο μήνυμα είχε στείλει κατά την τελετή εγκαινίων του νέου πλωτού ασθενοφόρου που εντάχθηκε στον στόλο του Λιμενικού Σώματος τον Φεβρουάριο.


«Ας αντιληφθεί επιτέλους η Τουρκία ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κράτος-πειρατής. Ο σεβασμός των κανόνων του διεθνούς δικαίου είναι προϋπόθεση για σχέσεις καλής γειτονίας, τις οποίες η Ελλάδα επιδιώκει, προστατεύοντας την ίδια στιγμή αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.


Ερντογάν: «Ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια για εμένα»

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς και όχι μόνο από πλευράς κυβέρνησης, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω των οποίων τόνισε τη Δευτέρα (23/5) ότι για εκείνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν υπάρχει πια»...


«Δεν υπάρχει πλέον για εμένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η χώρα του δεν θα πραγματοποιήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Ελλάδα, λόγω των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού προς τους ηγέτες των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με όσα εκστόμισε ο Ερντογάν, παρόλο που Ελλάδα και Τουρκία είχαν συμφωνήσει να μην εμπλακούν άλλες χώρες στα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ο Κ. Μητσοτάκης πήγε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και επέκρινε την Τουρκία, προειδοποιώντας ώστε να μην της δοθούν τα F-16.


«Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά μετά τις τελευταίες του δηλώσεις πρέπει να το αναθεωρήσουμε και αυτό. Ο Μητσοτάκης είχε πει ''να μην εμπλέκουμε τρίτους σε αυτή τη δουλειά'', αλλά πήγε και μίλησε με τις ΗΠΑ για αυτό το θέμα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.


«Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν την απόφασή τους για τα F-16 κοιτάζοντας τι θα έλεγε ο Μητσοτάκης», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.


«Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν δέκα βάσεις. Για ποιον λόγο; Ποιον απειλούν; Για ποιον λόγο χτίζονται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα; Εδώ μιλάμε για μία Ελλάδα που στις χώρες της ΕΕ χρωστάει 400 δισεκατομμύρια ευρώ» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, και συμπλήρωσε: «Ας συναντηθεί με όποιον θέλει κι ας δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις με όποιον θέλει. Η Τουρκία είναι αυτάρκης».Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.