Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν οι 92 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου (βίντεο) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.9.22

Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν οι 92 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου (βίντεο)


 Ενενήντα δύο μετανάστες έφτασαν σταδιακά στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς περισυνελέγησαν από τις αρχές αφότου το σκάφος που τους μετέφερε εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Ανάμεσα τους είναι και 30 περίπου παιδιά.

Η βάρκα με τους 92 μετανάστες μεσοπέλαγα

Ταυτόχρονα ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής τους. Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και πρόνοιας του δήμου, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου έφερε ιματισμό.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς και συνεργείο του ΕΟΔΥ για ράπιντ τεστ, ενώ θα μεταβεί και κλιμάκιο από το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ένας άνδρας και ένα μωρό. Τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

 

Το φορτηγό πλοίο που τους διέσωσε βρίσκεται ήδη μέσα στο Μεσσηνιακό κόλπο, έξω από το λιμάνι.

Ωστόσο η μεταφορά των προσφύγων σε λάντζες, λόγω του ότι επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, καθυστέρησε την άφιξή τους.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:21

 Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.