Τσαβούσογλου: «Θα στείλουμε περισσότερο στρατό στην Κύπρο ως απάντηση στην άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.9.22

Τσαβούσογλου: «Θα στείλουμε περισσότερο στρατό στην Κύπρο ως απάντηση στην άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ»


 Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα στείλει περισσότερα στρατεύματα και όπλα στο ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου. 


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.


«Θα αναπτύξουμε περισσότερες δυνάμεις για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και να παρέχουμε οτιδήποτε χρειαστούν όσον αφορά τα όπλα», είπε ο Τσαβούσογλου, ενώ επέκρινε τις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπριακή Δημοκρατία.


Τις ίδιες δηλώσεις έκανε χθες και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας στην ενέργεια αυτή των ΗΠΑ. «Η Τουρκία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία».


«Η ελληνική Κύπρος είναι γνωστή για το ξέπλυμα χρήματος», είπε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι μετέφερε την αποδοκιμασία της Τουρκίας στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.


«Δώστε τους χρήματα. Τους αρέσει και το χρειάζονται, γιατί τους δίνεις όπλα;», είπε ο Τούρκος υπουργός στον αμερικανό ομολογό του.


Επισημαίνεται ότι σήμερα ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, πραγμαοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή δημοκρατία, όπου θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.


Με πληροφορίες από: Daily Sabah / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή