H160B: Το γαλλικό ΠΝ παρέλαβε το νέο του ελικόπτερο για αποστολές SAR - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.9.22

H160B: Το γαλλικό ΠΝ παρέλαβε το νέο του ελικόπτερο για αποστολές SAR


 Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε σήμερα, στη Ναυτική Αεροπορική Βάση Hyères, το πρώτο από τα έξι ελικόπτερα H160B που θα εκτελούν αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR) από χερσαίες βάσεις.

«Η παράδοση του πρώτου H160B σε πελάτη αποτελεί σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα H160», δήλωσε ο Bruno Even, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Helicopters.

 

Το H160, ως αεροσκάφος διπλού μεσαίου κινητήρα επόμενης γενιάς, που τροφοδοτείται από κινητήρες Arrano, μπορεί να ανταποκρίνεται σε αποστολές που κυμαίνονται από υπεράκτιες μεταφορές, ιδιωτική και επαγγελματική αεροπορία, ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δημόσιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος γαλλικού κοινού ελαφρού ελικοπτέρου (Hélicoptère Interarmées Léger: HIL),  169 ελικόπτερα H160M Guépard προβλέπεται να αντικαταστήσουν πέντε τύπους ελικοπτέρων σε υπηρεσία με τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις (Fennec, Gazelle, Panther, Alouette III and Dauphin).

Αυτά τα έξι H160B που θα προστεθούν στον γαλλικό στόλο:

-Θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια της κάλυψης αποστολών SAR μεταξύ της απόσυρσης από την ενεργό υπηρεσία του Alouette III και της άφιξης του Guépard Marine το 2029.

-Θα βοηθήσουν ώστε οι στόλοι ελικοπτέρων Caïman Marine και Panther να επικεντρωθούν σε αποστολές μάχης από τις γαλλικές φρεγάτες.

Με πληροφορίες από: Aviacionline / Φωτογραφία γαλλικό Ναυτικό