Το μήνυμα του αστυνομικού που σώθηκε από θαύμα σε τροχαίο - «Το κράνος μου έχει σώσει τρεις φορές τη ζωή» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.9.22

Το μήνυμα του αστυνομικού που σώθηκε από θαύμα σε τροχαίο - «Το κράνος μου έχει σώσει τρεις φορές τη ζωή»


 Τα δραματικά λεπτά της σύγκρουσης της μοτοσικλέτας του με το ΙΧ περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Γαλανός, ο αστυνομικός που δημοσίευσε το βίντεο ντοκουμένο από το τροχαίο που είχε.


Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανήρτησε ο αστυνομικός, η μοτοσικλέτα του συγκρούστηκε με όχημα που κινούταν αντικανονικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αστυνομικός να εκτοξευτεί στα 10 μέτρα και να πέσει στο οδόστρωμα. Εκείνο που τον έσωσε, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν το κράνος του. 


Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει βρεθεί σε τροχαίο τρεις φορές και φορούσε πάντα το κράνος του. Στο ατύχημα που απεικονίζεται στο εν λόγω βίντεο ο ίδιος τόνισε πως βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Το τροχαίο του άφησε μία εξάρθρωση στον αριστερό ώμο και ένα σοβαρό κάταγμα στην κνήμη. Ο αστυνομικός χειρουργήθηκε και έκατσε 15 μέρες στο νοσοκομείο, ενώ δύο μήνες αργότερα κατάφερε να περπατήσει με πατερίτσες.


Μιλώντας στο «Live News», είπε: «Ο υπαίτιος του ατυχήματος ισχυρίστηκε ότι δεν με είδε. Έστριψε αριστερά, μπήκε στο ρεύμα πορείας μου και μου την έκοψε μετωπικά, με αποτέλεσμα να φύγω από το όχημα και να συγκρουστώ με το όχημα που βλέπετε στο βίντεο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το πρώτο γκαπ, που είδα ότι είναι γαλάζιο το όχημα που μου έκλεισε την πορεία και αισθάνθηκα ένα δεύτερο χτύπημα, όταν έσκασα με το πόδι και με την πλάτη στο παρκαρισμένο όχημα. Αισθάνθηκα και τους δύο κραδασμούς. Στην ουσία με έσωσε το κράνος μου, συνήθως ο μοτοσικλετιστής χτυπάει με το κεφάλι στο οδόστρωμα».


«Ήθελα να ευαισθητοποιήσω τους συναδέλφους μου, γιατί βλέπω ότι το τελευταίο διάστημα χάνονται πολλοί στην άσφαλτο, αλλά και τους πολίτες, γιατί εμείς σαν αστυνομικοί πρέπει να δίνουμε το καλό πράδειγμα. Ήθελα να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο να χρησιμοποιεί το κράνος, ακόμα και στη γωνία», ήταν το μήνυμά του.

Πηγή