Ιθάκη: Συναγερμός για ακυβέρνητο σκάφος με δύο επιβαίνοντες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.9.22

Ιθάκη: Συναγερμός για ακυβέρνητο σκάφος με δύο επιβαίνοντες


 νημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “SOUTHERN COMFORT” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω απώλειας πηδαλίου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ατόκου ν. Ιθάκης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν.Λ. 193, προς παροχή συνδρομής. Το “SOUTHERN COMFORT” ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Βαθέως Ιθάκης, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.