"Οι Λιμενικοί θέλουν όλους τους συνδικαλιστές με μια φωνή να κάνουν αγώνα για το καλό όλων " - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.9.22

"Οι Λιμενικοί θέλουν όλους τους συνδικαλιστές με μια φωνή να κάνουν αγώνα για το καλό όλων "

 



Παραθέτουμε άποψη συναδέλφου Λιμενικού η οποία μας απεστάλη στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο  στην σελίδα μας  

Είναι ξεκάθαρο πως εδώ και μήνες έχει γίνει αντιληπτό πως ο συνδικαλισμός που επί δεκαετίες είχαμε συνηθίσει στο Λιμενικό δεν "τραβαει" .


Η παρουσία της Π.Ο.Λ στα συνδικαλιστικά δρώμενα έδειξε πως υπάρχει και άλλος δρόμος από αυτόν της υποτακτικής σχέσης με την ηγεσία. Ο δρόμος της διεκδίκησης -  πίεσης - σύγκρουσης είναι αυτός που χαρακτηρίζει τη νέα Ομοσπονδία.


Η Π.Ε.Α.Λ.Σ με ανανεωμένο προφίλ απέκτησε πιο δυναμικό χαρακτήρα αφήνοντάς πίσω της την εικόνα ενός σωματείου που είχε δώσει λευκή επιταγή στους διοικούντες να κάνουν ότι θέλουν. Με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις της η Π.Ε.Α.Λ.Σ έχει μπει για τα καλά στην αντεπίθεση μη αφήνοντάς κάποιους να κάνουν πάρτυ στις πλάτες των συναδέλφων.


Ευχάριστη έκπληξη το ανανεωμένο ΔΣ της ΕΑΑΛΣ που με συνδικαλιστές πιο ενεργούς και από τους εν ενεργεία κατάφερε να συνενώσει κάθε δυναμική συνδικαλιστική φωνή σε ένα ενιαίο συλλογικό όργανο.  

Η Συμμαχία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ (ΕΑΑΛΣ), Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) και Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών ΛΣ (ΠΕΑΛΣ) μέσα σε 3 μέρες καταφέρνουν το ακατόρθωτο.


Να συναντήσουν την κυβέρνηση μέσω του Υπουργού στον Πρωθυπουργό κ.Τριαντόπουλου, την πολιτική ηγεσία στο ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη και κ.Κατσαφαδο και όλα τα κόμματα στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (κ. Θ. Δρίτσα), ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής (κκ. Β. Κεγκέρογλου και Δ. Μπιάγκη), ΚΚΕ (κ. Ν. Παπαναστάση), Ελληνική Λύση (κ. Α. Μυλωνάκη) και ΜέΡΑ25 (κα. Φ. Μπακαδήμα) προκειμένου να λύσουν ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αφορά στα ταμεία των Λιμενικών ενώ αναμένονται και νέες δράσεις.


Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ από την άλλη ακολουθώντας τη προσφιλή τακτική του σνομπαρίσματος κατά πάντων , έχει μείνει εκτός συνδικαλιστικού τόξου και απελπιστικά μόνη έχοντας ως μοναδική συνδικαλιστική δράση την ανακοίνωση των συμβουλίων μεταθέσεων και προσφύγων σε μια διαδικασία που τη βρίσκει εντελώς αδύναμη να στηρίξει ακόμη και τους ίδιους τους συνδικαλιστές της που μετατίθενται ο ένας μετά τον άλλον.


Βέβαια υπάρχει και μια πλευρά πιο μάχιμων συνδικαλιστών και ενώσεων στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ που ασκούσαν μέχρι και πρόσφατα κριτική στο προεδρείο της Ομοσπονδίας. Δυστυχώς όμως και αυτοί οι συνδικαλιστές φαίνεται πως έχουν επαναπαυθεί σε μια στωική στάση αποδοχής κάθε αρνητικής εξέλιξης που βυθίζει μέρα με τη μέρα την μεγάλη ομοσπονδία στη πλήρη αδράνεια.


Μήπως τελικά θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως με αυτόν τον ανούσιο διαχωρισμό των σωματείων θα χάσουμε το πιο σοβαρό κομμάτι της υπηρεσιακής μας υπόστασης δηλαδή τις οικονομικές μας απολαβές;


Για πόσο ακόμη η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ θα συνεχίσει να είναι μόνη ;


Κάποιοι έχουν ευθύνη που στο βωμό της συνδιοίκησης έχουν αφήσει για αρκετά ζητήματα να γίνεται "πάρτυ" εις βάρος των συναδέλφων.


Ας καταλάβουν όλοι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροσυνδικαλιστικές κόντρες γιατί αυτές δεν ενδιαφέρουν τους συναδέλφους.


Οι Λιμενικοί θέλουν όλους τους συνδικαλιστές με μια φωνή να κάνουν αγώνα για το καλό όλων .