Φωτιές - Δένδιας: «Στην πρώτη γραμμή της μάχης οι Ένοπλες Δυνάμεις» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.7.23

Φωτιές - Δένδιας: «Στην πρώτη γραμμή της μάχης οι Ένοπλες Δυνάμεις»


 «Στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη διάσωση του φυσικού μας πλούτου και των περιουσιών των πολιτών, το προσωπικό των πυροσβεστικών εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων».


Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.


Στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη διάσωση του φυσικού μας πλούτου και των περιουσιών των πολιτών, το προσωπικό των πυροσβεστικών εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων @hndgspio . pic.twitter.com/NKuUPU8o1N

— Nikos Dendias (@NikosDendias) July 19, 2023Υπενθυμίζεται ότι με εναέρια μέσα και ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη» συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Κουβαρά, Λουτράκι, Δερβενοχώρια Βοιωτίας και Έμπωνα Ρόδου.


Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνίδας-Κουβαρά επιχείρησαν 50 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης», δύο ομάδες «Δευκαλίων» με 22 άτομα συνολικά καθώς και ένα ασθενοφόρο.


Για το μέτωπο στο Λουτράκι, διατέθηκαν δύο προωθητές γαιών, μια ομάδα «Δευκαλίων» με 11 άτομα, μια ομάδα «Ξενοκράτης» με 8 άτομα.


Στα Δερβενοχώρια επιχείρησαν 6 προωθητές γαιών, δύο λεωφορεία, οκτώ οχήματα γενικής χρήσης και δύο ομάδες «Δευκαλίων» με 22 άτομα συνολικά.


Στον Έμπωνα Ρόδου επιχείρησαν ένα ελικόπτερο Chinook, δύο προωθητές γαιών, ένας ισοπεδωτής γαιών, ένας εκσκαφέας, δύο ανατρεπόμενα οχήματα, δύο πυροσβεστικά καθώς και δύο ρυμουλκά οχήματα.


Επιπρόσθετα έξι αεροσκάφη CL-215, τέσσερα CL-415, 16 PZL και 3 ελικόπτερα Chinook επιχείρησαν σε Κουβαρά-Σαρωνίδα, Δερβενοχώρια και Λουτράκι, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.


Το σύνολο των μέσων-μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.


Επιπλέον, στον τομέα της χερσαίας επιτήρησης, σε όλη την επικράτεια είχε προγραμματιστεί για σήμερα η εκπομπή 82 περιπόλων και η στελέχωση τεσσάρων πυροφυλακίων, με την εμπλοκή συνολικά 470 ατόμων με 235 οχήματα.

Πηγή