Ακρίβεια: Ορατός ο φόβος για νέα αύξηση των τιμών από 1η Ιουνίου – Σε απόγνωση οι καταναλωτές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.5.24

Ακρίβεια: Ορατός ο φόβος για νέα αύξηση των τιμών από 1η Ιουνίου – Σε απόγνωση οι καταναλωτές


 Φόβοι για νέα εκτίναξη των τιμών στα σουπερμάρκετ από την 1η Ιουνίου, αφού ολοκληρώνεται η περίοδος της μόνιμης μείωση τιμής των προϊόντων, με τους καταναλωτές να μην αντέχουν άλλο βάρος στην τσέπη τους.


Όπως είναι γνωστό, στις 31 Μαΐου λήγει το μέτρο της μόνιμης μείωσης, 5%, σε 4.000 κωδικούς προϊόντων, μια πρόσκληση που είχε γίνει από το υπουργείο Ανάπτυξης σε προμηθευτές, και η οποία υιοθετήθηκε.


Από τον περασμένο Νοέμβριο, 4.000 κωδικοί προϊόντων βρίσκονταν σε μειωμένη τιμή στα ράφια των σουπερμάρκετ, φέροντας το χαρακτηριστικό κόκκινο ταμπελάκι.


Το μέτρο αυτό θα εφαρμοζόταν για 6 μήνες, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου.Ανησυχία από καταναλωτικές οργανώσεις

Όπως έχει γίνει γνωστό, το υπουργείο δεν προσανατολίζεται σε ανανέωσή του καθώς, όπως λένε, το συγκεκριμένο μέτρο έχει υπερκαλυφθεί από την απαγόρευση ανατιμήσεων στα προϊόντα που μπαίνουν σε προσφορές.


Από την πλευρά τους ωστόσο, οι καταναλωτικές οργανώσεις εκφράζουν φόβους ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα που διατίθενται με έκπτωση, θα επιστρέψουν στα ράφια των σουπερμάρκετ στην αρχική τους τιμή, βάζοντας «φωτιά» στο ήδη βεβαρυμμένο πορτοφόλι των καταναλωτών.

ΠηγήΠηγή