Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.5.24

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων


 Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, τελέσθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος Ιερολοχιτών και Καταδρομέων, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη.


Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν επίσης:


Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μακρής ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντωνίου.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της διπλωματικής αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Νεόφυτος Κωνσταντίνου ως εκπρόσωπος του Πρέσβη κ. Σταύρου Αυγουστίδη.

Ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Κωστίδη, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Υποναύαρχος (Μ) Βασίλειος Βασιλογιαννακόπουλος ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ και ο Ταξίαρχος (Ι) Πέτρος Σάσσαρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Σπυρίδων Κογιάννης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγος Ιωάννης Κορέλης.

Ανώτατοι Αξιωματικοί.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Νικόλαος Ντούβας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Δεβούρος.

Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Καταδρομέων.

Μέλη οικογενειών των εκλιπόντων.

Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στους αθάνατους πεσόντες αξιωματικούς, οπλίτες και εφέδρους Ιερολοχίτες και Καταδρομείς, που με απαράμιλλο σθένος θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι άνδρες και γυναίκες των Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων αποτελούν άξιους συνεχιστές τους, έτοιμοι να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους, όποτε απαιτηθεί.


Δείτε φωτογραφίες: 


ΓΕΕΘΑ   ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ   ΓΕΕΘΑ    ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ