Εντοπισμός 15 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σύμη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.5.24

Εντοπισμός 15 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σύμη


 Τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, εντός χωρικών υδάτων προς τις νησίδες «ΔΙΑΒΑΤΕΣ» Σύμης.


Το Περιπολικό πλοίο προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους δε συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας την πορεία του προς τη βραχώδη ακτή «Άκρας Κεφάλας». Ακολούθως εντοπίστηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα (8 άντρες, 4 γυναίκες και 3 ανήλικοι) στην περιοχή Ιεράς Μονής Ρουκουνιώτη, οι οποίοι δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από Ντάτσα Τουρκίας τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3,000) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.


Τις μεσημβρινές ώρες χτες, εντοπίστηκε στην ξηρά από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο 27χρονος χειριστής του ταχυπλόου.Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο της Σύμης, όπου αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής από τους διασωθέντες. Από το Λιμεναρχείο της Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.