Συναντήσεις ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος με εκπροσώπους της Κυβέρνησης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.5.24

Συναντήσεις ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος με εκπροσώπους της Κυβέρνησης


 Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος από την αρχή του έτους πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης για τα θέματα που αφορούν κυρίως τη Μαγνησία και τα νησιά των Β.Σποράδων .

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας κα.Μακρή Ζέττα ,τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Τριαντόπουλο Χρήστο και τον Βουλευτή ΝΔ Ν.Μαγνησίας κ.Μπουκώρο Χρήστο .

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν αλλά και σε συνέχεια της παρουσίας και των τριών εκπροσώπων της Κυβέρνησης στο συνέδριο της Π.Ο.Λ. που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου στο Βόλο ,η Ένωσή μας εστίασε το διεκδικητικό της πλαίσιο στα κάτωθι:    

·         Ενίσχυση με προσωπικό  των Λιμενικών Αρχών της Σκιάθου ,Σκοπέλου και της Αλοννήσου .

·         Ανακατανομή των οργανικών θέσεων και αναβάθμιση του Λ/Τ Αμαλιάπολης .

·         Αύξηση των οργανικών θέσεων του Κ.Λ.Βόλου αλλά και των υπαγόμενων σε αυτό Λιμενικών Τμημάτων της Αγίας Κυριακής Τρικέρων και του Αγιοκάμπου .

·         Αναβάθμιση της Λιμενικής Αρχής του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου από εποχικό φυλάκιο σε Λιμενικό Τμήμα με μόνιμη δύναμη και λειτουργία όλο το έτος μέσω της διαδικασίας έκδοσης Π.Δ. αφού το πρώτο βήμα έχει γίνει ήδη με την θετική απόφαση του Σ.Ε.Σ από τα προηγούμενα έτη .

·         Στα ανωτέρω προσθέσαμε και την ανάγκη τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου των μεταθέσεων ως βασική προϋπόθεση του απεγκλωβισμού δεκάδων συναδέλφων που έχουν τόπο επιλογής τη Θεσσαλία και για πολλά έτη τα λάθη και οι παραλείψεις στερούν από τους ίδιους και τιε οικογένειες τους τη δυνατότητα μετάθεσης στα σπίτια τους και στον τόπο συμφερόντων τους . 

Στις συναντήσεις που κάναμε η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ενισχύοντας το έργο της Π.Ο.Λ. ζήτησε από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης την στήριξή τους για την αποτροπή κάθε προοπτικής ενοποίησης  των Μετοχικών Ταμείων που θα οδηγήσει σε καθίζηση του Μ.Τ.Ν και σε απώλεια μεγάλου ποσοστού στα εφάπαξ και στις συντάξεις.

Από την πλευρά τους η Υφυπουργός Παιδείας κα.Μακρή Ζέττα ,ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Τριαντόπουλος Χρήστος και ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Μαγνησίας κ.Μπουκώρος Χρήστος εξέφρασαν την διαχρονική εκτίμηση στο έργο της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος που επί 25 έτη πρωταγωνιστεί στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Λ.Σ. και προασπίζεται τα συμφέροντα των στελεχών στη Θεσσαλία ,στη Μαγνησία και στις Β.Σποράδες.   


Για το Δ.Σ 


Ο Πρόεδρος                     Ο Γ.Γραμματέας

 

Κυράνης Κων/νος             Μαχαίρας Νικόλαος