Αυτές είναι οι παραλίες με τα πιο ζεστά νερά τον Ιούνιο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.5.24

Αυτές είναι οι παραλίες με τα πιο ζεστά νερά τον Ιούνιο



Ο υδράργυρος ανεβαίνει σταδιακά και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται θερμοκρασίες που ίσως πλησιάσουν και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα, ανεβαίνει και η θερμοκρασία της θάλασσας, κάνοντας την παραλία πιο δελεαστική για όσους κρυώνουν ακόμα.

Όπως μας ενημερώνει μέσα από ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θεόδωρος Κολυδάς, «μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας του αέρα, ζεσταίνουν και τα νερά στις ελληνικές θάλασσες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τιμές πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου».

Και συμπληρώνει: «Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι η ημερήσια και ετήσια μεταβολή της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας παρουσιάζει εύρος πολύ μικρότερο από εκείνο της θερμοκρασίας της επιφάνειας του εδάφους. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη θερμοχωρητικότητα που χαρακτηρίζει τη θάλασσα, στη μικρή απορρόφηση που χαρακτηρίζει το νερό καθώς επίσης και στη συνεχή ανατάραξη που υφίσταται η επιφάνειά της από κυματισμό, θαλάσσια ρεύματα κ.λπ».

Στους χάρτες που συνοδεύουν την ανάρτηση βλέπουμε πως τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, οι πιο ζεστές θάλασσες με 24άρια είναι στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στη Ρόδο.

GOp9Q7MWAAA1VW5_d6303.jpg

GOp9TQEWkAILZNw_c8182.jpg

 ΠΗΓΗ