Χαρτσιώτης – Στυλιανίδης: Προανήγγειλαν στενότερη συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας στο μεταναστευτικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.5.24

Χαρτσιώτης – Στυλιανίδης: Προανήγγειλαν στενότερη συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας στο μεταναστευτικό


 Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας με κύριο άξονα τον συντονισμό των πολιτικών και τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στο μεταναστευτικό, αποφασίστηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Ο Κύπριος Υπουργός Μάριος Χαρτσιώτης και ο Υπουργός της ελληνικής Κυβέρνησης, Χρήστος Στυλιανίδης, συναντήθηκαν το μεσημέρι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Λευκωσία στην παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου και του Αρχηγού της Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου.


Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε αρχικά τον κ. Χαρτσιώτη για την υποδοχή του στο Υπουργείο και για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, συνάντηση που είχαν οι ίδιοι, αλλά και τα επιτελεία τους. Όπως είπε, ήταν μια συνάντηση που επικεντρώθηκε στα προβλήματα του μεταναστευτικού.


«Ξεκινά μια νέα διαδικασία και έχουμε αποφασίσει το συντομότερο δυνατό, να προχωρήσουμε ακριβώς για να δώσουμε στέρεη βάση σε αυτή τη συνεργασία να προχωρήσουμε σε μια υπογραφή Μνημονίου μεταξύ των δύο Υπουργείων, μεταξύ των σωμάτων ασφαλείας τα οποία εκπροσωπούμε έτσι ώστε αυτή η άριστη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου να έχει ακόμη περισσότερη πρακτική αξία και σημασία», είπε.


Ο κ. Χαρτσιώτης ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Χρήστο Στυλιανίδη και επιβεβαίωσε πως είχαν μια πολύ καλή, ωφέλιμη και γόνιμη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των δύο Υπουργείων με κύριο άξονα το μεταναστευτικό.


«Είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την ελληνική Κυβέρνηση και την κυπριακή Κυβέρνηση και μέσα στο πλαίσιο της θέλησης και της απόφασης για κοινές δράσεις, ακριβώς αποφασίσαμε κάποια περαιτέρω βήματα για ακόμα στενότερη συνεργασία στο επίπεδο του μεταναστευτικού προβλήματος αναμένοντας να έχουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», κατέληξε.

Πηγή: philenews.com